bugün

ben bu yazıyı kürtlere yazdım

Halen oyunu göremediniz mi?

ülkenin doğusu karışık durumda. her gün şehit haberi. 40 yıldır bitirilmeyen örgüt. niye bitirilmeyen yazdım Çünkü her türlü askeri ve ekonomik gücümüz varken bu devlet bir örgütü bitiremiyorsa, bi yerlerde (bilerek ya da bilmeyerek) yanlış yapılıyordur. Bu yanlışın bedelini askerlerimiz ve sizin pkk ya gönderdiğiniz kişiler ödüyor.

benim kuzenim doğuda asker. uyanık olduğum her saat haber sitelerinde şehit geçen başlıkları okur oldum. ayarım kaçtı. ben böyle isem kim bilir annesi bu haberleri izleyip neler geçiriyor aklından? çoğu kez balkonda bir askeri araç ve bir ambulans beklerken buluyorum. (çünkü şehit haberi böyle veriliyor)

devlet erkanına bakıyorsun. halen siyaset yapıyor. Siyaset zamanı değil. hem de hiç değil. ülke, şah damarı kesilmiş gibi kan kaybediyor. Yıllarca bu böyle oldu. Değişen ne oldu?

mezar sayısı.

pkk kim? nasıl kuruldu? nasıl büyüdü? nasıl biter? bunları yazılı olanlar dışında pek bilemem. ben de herkes gibi işinde gücünde, ay sonunu zor getiren gariban sınıfında bir vatandaşım. Lakin az biraz kafam çalışıyorsa bu örgüt öldürmeyle bitmez. bitemez. kan akıyor diye damarı sıkmayıp, tampon yaparsan bi yerlerden yine sızar o kan. o sızan kan da canım Mehmetçiğin kanı işte.

"tek cepheden bakmayayım, dağa çıkan Kürt ün psikolojisini ya da Kürtlerin ayrımcılık yaptınız fikrini düşüneyim" diyorum. bana göre ayrımcılık nedir biliyor musunuz?

ben kürt esnaftan alışveriş yapmıyorsam,
Kürt birine evimi kiralamıyorsam veya kürt birinin evinde kiracı oturmuyorsam,
en ağır işleri kürtlere verip, türkleri el üstünde tutuyorsam,
kürt e kız vermem diyorsam,
Kürt arkadaşımla ilişkimi kesiyorsam

ve bu Yukarıdakilerden birini bile yaptıysam ayrımcılık yapmışım demektir ki hiç yapmadım. benim gibi yapmayan milyonlar vardır. 3 - 5 çakala bakmayın siz. bazılarınız gibi teröriste doğrudan destek veren orospu çocuklarına bakmadığımız gibi. (korkup örgüte destek verenlere de bir şey diyemiyorum)

bunlar Türk halkının yapabileceği şeyler.

devlete bakalım.

sen kürtsün diye fazla vergi mi aldı?
emekli ya da memur kürtlere maaşını yatırmadı mı?
köyüne okul, yol, elektrik vb hizmet getirmedi mi?
şehrine sanayi kurmadı mı? (kurmaya kalksa da bu örgüt izin vermiyor zaten.)
yani aydın'ın herhangi bi köyüne götürülen hizmet ile senin köyündeki aynı değil mi?

bunlara evet demeden önce ülkenin her yerini gez. Hayır diyorsan anla işte. ayrımcılık filan yok. "ayrımcılık" yalanı altında başka şeyler var. sizler maşa olarak kullanılıyorsunuz.

ayrımcılık Geçmişte yapılmıştır belki. yazılı tarihe pek güvenmiyorum. ama şimdi yok. anladın mı böyle bir şey yok. He Velev ki geçmişte yaptı. kurcalasak bizim de geçmişimizde ne hatalar çıkar. hatayı sürdürmemek de bir başarı.

bak benim köyümün yolu asfalt değil. Kayseri gibi zengin bi belediyeden bahsediyorum. durumu anladın mı? sikerim lan böyle işi deyip elektriği kaçağa çevirmiyorum. bizim köy 7 köye su veriyor ama biz köydeki suyu parayla kullanıyoruz. yine de gidip baraj inşaatını bombalamıyoruz. bilmem anlatabildim mi?

yabancı ve içimizdeki hain basına bakıyorum. Sanki Türk Silahlı Kuvvetleri durduk yere, ortada hiçbir şey yokken, gelip Kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde çatışma ortamı yaratıyormuş gibi gösteriliyor. Bu demektir ki içimiz ve dışımız hain kaynıyor. işte bu hainler "ayrımcılık" adı altında karışıklık çıkaran orospu çocuklarıdır.

ayrı dil, ayrı Cumhuriyet istiyor olabilirsin. bana kalsa al da git toprağını derim. Dünya lan burası çok çok 70 yıl yaşarız sonrasında o toprağın altına gireceğiz. 70 yıl yaşayabileceğin bir toprak için ömrünün yarısından çoğunu çatışma ile geçirmenin, kan akıtmanın mantığı yok. Yukarıda söylediğim gibi bana kalsa böyle düşünürüm. Lakin bu ülkenin tek sahibi değilim. olmak da elimde değil. yani senin gibi başka bir Cumhuriyet e sahip olmanın elinde olmadığı gibi.

bi yerlerde silah sesleri yankılanırken, birileri can verirken, burada kürtlere veya başka kimseye küfredemem. küfür çare olsa eski sevgilimi küfür ede ede döndürürdüm. rahatlamak adına küfür edebileceğim tek şey bu durumdan cebini dolduran ve aç kalan egosunu doyuran koca göbekli orospu çocuklarıdır.

siz Türkiye Cumhuriyeti sevmiyor olabilirsiniz. ama sevmemeniz için geçerli sebebiniz olmalı. Lan en basitinden dünyanın en yüksek vergileri bizden alınıyor. devlete gidiyorsa "helal" birilerinin cebine gidiyorsa "haram" olsun diyorum. kızamıyorum bile . maddi ve manevi karşılık beklemeden seviyorum ülkemi. Çünkü kan ile sulandı bu topraklar. bana göre sevmeye yetecek bir sebep. Uğruna yeterince can verilmiş diye düşünüyorum. artık yeter!

ben amatör dağcı biriyim. Doğayı, dağları ve tepeleri gezmeyi, çadır kurup kamp yapmayı seven adamım. öyle bir Türkiye olsun ki; cudi ya da gabar dağında rahatça kamp yapmak, Doğunun doğasını karış karış gezmek mümkün olsun. sen rahatça Kayseri'ye gelip, Erciyes dağında kayak yapabilirsin ama ben doğuyu gezemiyorum. neden yapamıyorum?

uzar gider içimdekiler. halen pkk diyorsan da sen sokaklarında her gün çatışma görürsün, ben de her Mehmetçik öldüğünde içimi sızlatırım. ikimizin hayatı da zehir olur.

Bu pkk sana da bana da Hayır getirmedi ve getirmeyecek.

şimdi soruyorum desteğe gerek var mı?

destekliyorum diyorsan al silahını çık dağa. ben de evde oturup seferberlik çıkmasını beklerim. malum bizde her şey emirle.