bugün

viski nasıl içilir

içmek işin belki de en kolay kısmıdır dostlar. eğer elinizde viski diyebileceğiniz highland scotch bir viski varsa buna saygı gösterin. öncelikle ne dolapta saklayın ne de içeceğiniz bardağı soğutun barmen tavsiyesi gibi. unutmayın iskoçlar için viski sarhoş olunacak bir içki değildir. yüzyıllardır bu kültüre ve işin açığı piyasaya sahipler. bu sebeple eğer sarhoş olmak için vs içiyorsanız orda burda viski içtim, redbulla süper oluyor kardeş gibi cahil cümleler kurmayın. amaç ne olursa olsun sizin kafanızı güzel yapmak olmadığı şüphesiz bir gerçektir.

gelelim nasıl içileceğine öncelikle dolapta (buzdolabı değil) sakladığınız scotch viskinizi( diğerlerine viski dememek lazım) özenle açıp sevdiklerinize ikram etmeden önce bütün bardakların temiz ve kuru olduğundan emin olun ve 2 parmağı geçmeyecek ölçüde viski bardağına doldurun. yanınızda bitter familyasından 1 yada 2 adet çikolata bulundurun ( her bir bardak için).tabi bunu ilk yudumdan sonra hapır hupur yutun demiyorum. Neyse öncelikle viski dolu bardağı (bkz: koklayarak) içilen ilk yudumun ardından Boğazınızdan geçişini bekleyin ve çabuk yutmayın ki o anın tadını daha uzun süre çıkarabilin. yine varsa viskinin boğazınızda bırakacağı aromanın geçişini bekleyin ki bu bir çok scocth viski de yoktur. bu da kaybolduktan sonra küçük bir çikolatayı bütün halinde veya sonra rahatsız etmemesi adına yarısını yiyebilirsiniz. bu viski içme isteğini ve afrodizyak etkisini arttıracak, geceye daha fazla katılmanızı sağlayacaktır.

işin kısası bourbon dedikleri şeyleri sadece kokteyl olarak içebilirsiniz ve istediğiniz herşeyi karıştırabilirsiniz çünkü zaten kendine özgü bir tatları yoktur. lakin özellikle iyi scocth viskikere istirham ediyorum hiç bir şey karıştırmayın. içemiyorsanız da lütfen o güzelim viskilere buluşmayın.