bugün

enver paşa

Sarıkamış'ta 90 bin değil, 20 bin şehit verilmiştir. şu yanılgıyı düzeltelim önce. Enver Paşa sarıkamış harekatı'nı tam o an, o gün, o dönemde yapmasaydı ruslar erzincan ve sivas'ın içlerine ilerleyip yozgat'a bile girmeye kalkabilirlerdi. Vatan toprağı işgal altındayken ıslık çalıp türkü söyleyerek ağustos böceği gibi yaz gelmesini bekleyemezdi herhalde!

hayatınızda ermeni-rus mezalimi mi gördünüz de sallıyorsunuz? Ben sarıkamışlıyım, kars ahalisi ve bütün doğu anadolu bu zulmün altında inim inim inlerken, halk harab ve bitab düşmüşken enver paşa emmi gibi bir köşeye çömelip bekleyecek miydi? Tüh sizin suratınıza! Dua edeceğiniz yerde ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Ulan ruslar benim büyükbabamın ayağına nal çakıp işkence yapmışlar, annemin ninesinin tırnaklarını ermeniler kerpetenle sökmüşler! Sınanmadığınız derdin, acının edebiyatını yapmayın! Kesin artık şu iğrenç sesinizi, kapatın kopasıca çenenizi!

Enver paşa türk'ün yüce komutanlarından biridir. Mustafa kemal paşa gibi, kazım karabekir gibi, mareşal fevzi çakmak gibi, bizi yeniden şahlandıran türk büyüklerinden biridir. enver paşa ayrıca basmacı hareketini yönetmiş ve turan'a kavuşabilmek için şehit düşmüştür. Tini şad olsun. Tanrı ondan razı olsun.

Edit: zoruna giden türk düşmanlarının argümanı da yok, anca eksileyin.