bugün

kürt yazarlardan büyük kitlesel devrimci protesto

başlık biraz eksik kaldı tam olarak "ilerici kürt yazarlardan büyük kitlesel devrimci sözlüğe yazmama protestosu" olacaktı ama malum faşist ve baskıcı tutumlar her alanda olduğu gibi burada da karşımıza çıkabiliyor.

arkadaşlar bildiğiniz üzere bundan önceki büyük uludağ sözlük serhildanını yine böyle faşizmin tırmandığı ve kürt halkına yönelik baskıların arttığı bir dönemde organize etmiştik ve büyük bir sansasyon yaratmıştık. adeta rojava devriminin bir habercisiydi bu protestomuz ve hem türk hem de kürt yoldaşlarımızla büyük bir direniş sergilemiştik. sözlük adeta durma noktasına gelmişti ve demokratik bir barış için kürt iradesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dosta ve düşmana hatırlatmıştık.

kürt serhildanı bir alev topu gibi toplumun her köşesinde büyümektedir. bizler sanal alemdeki real kürtler olarak artık bizlerin de yumruğumuzu masaya vurmamız gerektiğini düşünüyoruz. benliğimize ve kimliğimize yapılan saldırılar karşısında tek bilek tek yürek olmalı ve faşist türk yazarlara karşı özgürlükçü ruhumuzu ve devrimci irademizi ortaya koymalıyız.

son günlerde kürt metropollerindeki yaşanan faşist saldırıları büyük bir zevk ve iştahla alkışlayan faşist yazarlara karşı bizler real devrimci kürt yazarlar olarak uludağ sözlük'ü protesto etme kararı aldık ve 4 gün boyunca sözlüğe entry girmeyeceğiz. yazılacak önemli bir mesaj olması halinde sadece kürtçe olarak düşüncelerimizi paylaşacağız.

edi bese. "uludağ sözlük'ün kürt yazarları ve ileri demokrasinin savunucuları derneği" olarak hepinizi devrimci selamlarımızı sunuyoruz. selamlar.