bugün

20 temmuz 2015 garanti bankası rezaleti

garanti bankası fanboylar için gelsin: yaptığım şey başıma gelen bir olayı tüm çıplaklığı ile ortaya koyup, bir tüketici olarak firmaların biraz kendine çeki düzen vermesini sağlamaya çalışmak. (belki sen de bu gibi girişimler sonucunda bir daha mucbir sebeplerden ötürü çekmek zorunda kaldığın kredi için "dosya masrafı" adı altında yüzlerce liralık haraçtan kurtulursun ha ergencim?)

ayrıca kimseye olumsuz bir sıfat da ithaf etmiyorum benimkisi serbest çağrışım. (bkz: yersen) bir de belirtmeden edemeyeceğim "omo hokokçolarrr voaarr" tarzı ezik zihniyetlerden dolayı zaten milletçe götümüze giren girdi.

kendi adıma maddi anlamda geçirdiğim zor dönemlerden sonra mümkün olduğunca borçlanmamaya çalışıyorum ve rezaletin ağababasının "bankalarla çalışmak" olduğunun farkındayım. kredi kartlarımı iptal ettim sadece maaş kartımla alışveriş yapıyorum, para biriktirmeye çalışıyorum. en önemlisi de sahip olmadığım bir bütçeyi harcamıyorum.

birçok bankadan kredi kullanmak durumunda kaldım yıllar içinde ve bu makbuzları hangimiz sakladı? sabahtan akşama yıllarımızı harcayıp kazandığımız paraları geri almaya çalışmak yaptığımız ödenen onca faiz zaten onların.

bu süreçte hiçbir banka benden kredi dosya masrafı makbuzu için "işlem ücreti" istemedi. yapacakları tek şey print tuşuna basıp 0,05 tl'lık a4ün yarısı boyutunda boktan bir antetli kağıdı bana vermek, bunun için çalışanlarına günlük 30 tl yi çok gören bir zihniyete ne denir, bu olay bir rezalet midir takdir size kalmış.