bugün

türk askerinin milletvekiline saldırması

twitter'da olan 30 saniyelik vidyoyu değil de daha uzun versiyonunu izledim. aslında olay lise kavgalarına benziyor. sürekli bi el kol hareketleri, yalandan bağırmalar, çağırmalar. gazetecilerle birlikte milletvekilinin yancıları bir askeri itekleyip yere düşürüyorlar falan. gençler kavga ederken biranda okul müdürü ya da kavganın geçtiği yerde olayı gören bakkal amca, esnaf dayı ayırmaya gelir ya kavgayı sakince, işte vidyoyu izlerken o geldi aklıma. kavgayı ayıracak birinin gelip ve "gençler size yakışıyor mu hiç" demesini bekledim.

ne askere yakıştırabildim bu olanları ne de milletvekiline. hadi o asker 20'li yaşlarında, aylardır evinden,sevdiklerinden uzak, "zor koşullarda" askerlik yapıyor, psikolojisini anlamak zor değil de, sen koskoca milletvekili olmuşsun, binlerce insanı temsil ediyorsun, yakışıyor mu o hareketler!

ayrıca olay birkaç sosyal medya mecrasında, gazetelerde vb. yerlerde kalmamalı, kesinlikle yargıya taşınmalıdır. ama o işte yıllardır hırsızlıklarını gizlemek için paravan edilen milletvekilliği dokunulmazlığı buna engel olacaktır.

bu işin sonucunda maalesef tek taraflı bir yargılama olacak, asker ve komutanı hakkında soruşturma açılıp disiplin cezası verilecektir.

olayın geçtiği vidyo(uzun versiyon) : https://www.youtube.com/w...revU&feature=youtu.be
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar