bugün

vegan

çoğunlukla ege ve akdeniz kıyı şeridinde ve istanbul'da yaşayan insan türü. sıcak memleketlerde sürekli et ve tereyağı yemek kurdeşen döktürebilir, bu nedenle batı illerinde vegan olmak kolaydır.

Veganlar milletin üstüne "ceset yiyorsunuz canileeeerrr" diye sıçramadan önce ocak ve şubat aylarını kars'ta geçirmeliler. Biz doğu anadolulu türkler yayla ve bozkır insanıyız. Anayurdumuzdaki iklime çok benziyor doğu anadolu coğrafyası. Bir vegan, donduran şubat ayazını doğu'da geçirse et suyuna bol tereyağlı yapılmış çorba yahut pilav ile kavurma için gözyaşı dökecek kıvama gelir. Hele kars'ta kaz eti çok tüketilir, yağlı olduğu ve bu sayede soğuğa karşı koruduğu için.

Ama veganların derdi sadece hayvani ürünler tüketmemek değil. Gazetelerde çarşaf çarşaf türk destanlarındaki et kültürüne çamur atan, "bütün insanlar kardeştir" zırvasıyla insaniyetperver maskaralığı yapan entel dangozların maksadı gayet açık ve nettir.

Türklerin budizm ve maniheizm'i benimsememelerinin altında yatan neden de, önemli ihtiyaçlarını gidermelerine izin vermemeleri ve savaş karşıtı uyuşuk dinler olmalarıdır. Türk'ün doğasında et yemek vardır. Sürekli otla beslenmek insanı güçsüzleştirir ve miskinleştirir. Türkler zaferlerini çubukla pirinç didikleyerek ve ot yiyerek değil, etle beslenerek sağlam ve dayanıklı bedenleriyle kazanmışlardır. Tabii türk olmayanlar ne yerlerse yesinler, o bizi ilgilendirmiyor. fakat kutsal ve ırki değerlerimize hakaret edene sessiz kalmayacağımız da bilinsin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar