bugün

dinde zorlama yoktur cehennem vardır

2:190-"sizinle savaşanlarla" allah yolunda savaşın. saldırgan olmayın. allah saldırganları sevmez.

2:192- son verirlerse, allah bağışlayandır, rahimdir

2:193-zulüm ve işkence ortadan kalkıncaya ve din allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. son verirlerse, artık zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur.

2:256-dinde zorlama yoktur. artık doğruluk, sapıklıktan ayrılmıştır. kim ki tağutu (despotları ve şeytani doktrinleri) inkar edip allah'a inanırsa, kopmaz ve sağlam bir bağa yapışmıştır. allah işitir, bilir.

4:91-hem sizinle hem kendi toplumlarıyla güven içinde durmak isteyen bir başka grup bulacaksın. ne zaman kargaşalığa çağrılsalar içine dalarlar. sizi rahat, barış yapmak istemez ve ellerini sizden çekmezlerse karşılaştığınız yerde onları öldürebilirsiniz. böylelerine karşı size apaçık yetki verdik.

60:8-allah, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. allah adaletli davrananları sever.
60:9-ancak allah, sadece, sizinle din uğrunda savaşan, sizi yurdunuzdan çıkaran ve sizi çıkarılmanıza yardım eden kimselerle dost olmanızı yasaklar. onları dost edinenler zalimlerdir.

eğer rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. o halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın? yunus99

şimdi gerçeği aramayan, çarpıtan, ayetleri bağlamından koparıp cımbızlayan, tepkisel, kendisini in
anmamak için programlamış önyargılı islam(barış) düşmanlarına daha fazla yazıp yorulmak istemiyorum. bu yüzden şu videoları izlesinler: https://www.youtube.com/watch?v=oxtcn2dufos +uludağ sözlük video ya eklensin, https://www.youtube.com/watch?v=drvtkyquc1g +uludağ sözlük video ya eklensin, https://www.youtube.com/watch?v=pzhtinzec1q +uludağ sözlük video ya eklensin daha fazla cevap vermeyeceğim.