bugün

abi olmak

geçenlerde çıktık sohbet muhabbet için arkadaşlarla yine izmitin dumanlı manzarasına bakmaya. insanın ömründen günler eksildikçe konuştukları, paylaştıklari, hayata karşı bakış açıları ve istekleri değişiyor. baba olmayı konuştuk, dünya sikimizde olmaz lan dedik, hangi dert gelip vursa ondan kıymetli olacak ki ?

13 yıldır düzenli abilik yapan biri olarak bugün o konuştuğumuz hisleri içtenlikle yaşadım. kardeşinizle aranızdaki yaş farkı çoksa, ki bu çokluk kavramı kişiden kişiye değişir, sadece abi değil babasıniz da aynı zamanda. cebine para koyduğunuz, nerdesin lan diye arayıp ulaşamayinca merak ettiğiniz, pes attığınız, birlikte ne yapılabilicekse yapabileceğiniz biri. kardeş lan işte.

senin geçtiğin yollardan geçecek biri, yaşadıklarını yaşayacak biri. yıllarca insanların ne kadar büyümüş dediği kişi iken, ne kadar büyüdü lan diyen kişi olduğunuz süreç. abi diye götünde dolanan, ağzınızdan çıkan her lafı dikkatle dinleyen ve kesinlikle doğru olduklarına inanan biri. baba gibisin olum işte, bazen babadan daha baba hem de.

birinin büyüdüğünü görmek, ayakta sallandığı günlerini gördüğün birinin sana abi hep juventusu alıyon bezdirdin diyen birine dönüşme süreci şu dünyada tadılabilecek en nefis duygulardan biri diye düşünüyorum. bunu tadıyorsan yaşlanıyorsun demicem, zaten çoktan yaşlandın.

modelsin, doğrusun sen abi isen. tek kötü özelliğin var, hep juventusu alman.