bugün

neden içki içilir

Başlıca alkol alma nedenleri:
Zevk almak
Duyguları düzeltmek ve
Stresle başa çıkmaktır. BAĞIMLILIK
Ayrıca, özenti, sosyal içicilik, arkadaş çevresinde tek kalmamak gibi nedenler de en azından ilk dönemlerde alkol almaya neden olmaktadır.

Alkol bağımlarının ise içmek için her zaman bir nedeni vardır. Mutluluk, gerginlik, neşesizlik vb. içme fırsatları sonsuzdur. Tatil, parti, doğum günü, arkadaş toplantısı gibi.

Araştırmalar, insanların en çok zevk almak, eğlenmek amacıyla alkol tükettiklerini göstermektedir. "Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister, içmek bahane" sözü aslında eğlenmek için alkole ihtiyaç olmadığını, insanın sevdikleriyle birlikte, hoş muhabbetler etmesinin önemli olduğu açıkca anlatılmaktadır.

Bir diğer neden de duygu durumunu düzeltmek için alkol almaktır. Alkol almak geçici olarak olumsuz duygu ve düşünceleri uzaklaştırıcı etki gösterebilir, fakat sorunların çözümüne hiçbir katkı sağlamadığı gibi sorunların daha da büyümesine yol açar. Sorunlarla akılcı ve mantıklı bir şekilde baş etmek yerine alkole sığınan kişiler, alkol tarafından ihanete uğrarlar. Alkol, dost gibi görünen sinsi bir düşmandır.

Sonuç olarak, insanın eğlenmek için alkole ihtiyacı yoktur ve alkol kullanmak bütün eğlencenizi berbat edebilecek sonuçlar doğurabilir. Eğlenceli başlayan bir gecede alkol kullandıktan sonra birbiriyle kavga eden, birbirini bıçaklayan ve hatta öldüren binlerce yakın arkadaş vardır.

Alkol aldıktan sonra, artık sağlıklı düşünemeyen insan, en yakınlarıyla dahi düşman kesilebilmektedir. Bunun için en ufak bir kıvılcım yetmekte, çoğu zaman sudan sebeplerle kavgalar başlamakta ve trajik sonuçlar doğurmaktadır.

Alkol alarak başlayan eğlence feci bir trafik kazasıyla, belki de en yakın arkadaşı tarafından yaralanmakla ve hatta ölümle de sonlanabilir ve bu hiç eğlenceli bir son değildir... işin en garip yani da hiç ummadığınız bir an da ve ummadığınız kişilerle kavga etmenizdir. içki masasında birbirini yaralayan ya da öldürenlerin çoğu yakın arkadaş ya da çiftlerdir...
BU SiGARA VE UYUŞTURUCU iÇiN DE BÖYLEDiR.