bugün

uefa kupası

türkiye' de sadece galatasaray' ın aldığı avrupa kupası. *
galatasaray' ın sakaryaspor, mersin idman yurdu, arsinspor gibi takımları değil, o sezon serie a' da devlere kök söktüren bologna, otoritelerin ingiltere' de sezonun en iyisi olarak gösterdiği leeds united ve yıldızlar topluluğu arsenal' i eleyerek, bileğinin hakkıyla kazandığı kupadır.
gerçekler böyle... futbolu ağzından salyalar akarak değil, centilmenlik bağı içerisinde yaşayan herkes, galatasaray' ın bu haklı başarısını kabul etmektedir. ancak gelin görün ki, fenerbahçe' nin sayın başkanı aziz yıldırım beyefendi, galatasaray' ın uefa kupasını almasının tesadüf olduğunu buyurmuştur. şimdi... tesadüf ile başarı kazanmak nedir? tesadüf ile başarı kazanmak, bir kurumun kötü bir performans sergilediği halde başarıya şans eseri ulaşmasıdır. herhalde değerli yıldırım beyefendi, galatasaray' ın deplasmanda mallorca' ya 4 attığı, leeds united' i istanbul' da sürklase ettiği, arsenal karşısında ilk yarısını 3 net gol pozisyonuyla kapadığı ve sonucunda türkiye' ye ilk avrupa kupasını getirdiği maçları seyretmemiş. başka bir açıklama da kendisinin hiçbir rakibinin başarısını tebrik etmeyi sevmemesi.
kısacası; galatasaray' ın emek verip sahaya terini dökerek aldığı uefa kupasına laf etmek, ' futbol hakkında en ufak bilgim yok ' demenin kısaltılmışıdır.
not: futbolu hep sevdim, zamanında fanatiklik yapıp kalpler kırdım. ancak yaş ilerledikçe insan bazı şeyleri iyi anlıyor, renk taraftarlığının değil, futbol taraftarlığının zevk verdiğini en başta.
değerli uludağ sözlük yazarları, aramızdaki futbol cellatlarını sabrımızı ve saygı bağlarımızı daha fazla zedelemeden dışlayalım, ne olur!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar