bugün

yabancı dilde eğitim

dozu iyi ayarlanırsa herkes için faydalı olabilecek eğitim şeklidir. bilhassa yabancı dilde eğitim değil yabancı dil eğitimi önemlidir. çünkü artık bilim evrensel olmuştur ve malesef bu evrensel dil ingilizcedir. tabi gönül isterdi ki evrensel dil türkçe olsun. biz yapalım en iyi çalışmaları, teknoloji, bilim, ilim bizim ülkemizde alsın başını yürüsün. tabi durum böyle olmayınca ana dili ingilizce olmayan tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de olması muhtemel eğitim şeklidir.

tabi bu konuda doz dedik ayar dedik nedir bunlar? şahsi kanaatimce bir dersin ingilizce öğretilmesi gerekli değildir. zira bilim dili evrensel olduğu için hangi dilde ders anlatıldığının bir önemi yoktur. o yüzden öğrencinin anladığı dilde dersin anlatılması makbüldür.
yani sen dersi türkçe anlat ama öğrencinin ingilizcesi çok gelişmiş olacak şekilde ingilizce eğitimi ver sonra adam türkçe olarak öğrendiği dersi rahatlıkla uluslararası kaynakları okuyarak desteklesin olay budur misalen iskandinav ülkelerinde eğitim.