bugün

kafkaokur

zaten instagram paylaşımı üzerine kurulmuş bol alıntılı ve bol görselli -görsel dediğim de frida kahlo, woolf gibi 13-17 yaş aralığının yeni idolleri- bir dergiden beklenmeyecek edebi hassasiyeti ve duruşu gösterememiş içi boş dergidir.

kafka okur dergisinin satış rakamlarının bu kadar yüksek oluşu da ülkemizdeki niteliksiz okur varlığının ispatıdır. zaten bir dergi içerikten çok instagram sayfasıyla gündeme geliyorsa orada bir sorun vardır.

hepsinden önce kafkaokur gibi bir isim seçimi ve ilk sayılarında -adeta kitlelerini belli edercesine- verdikleri kartondan kafka maskesi ile neyin ekmeğini yiyecekleri gayet belliydi. aforizma, arabesk ve niteliksiz okurların paylaşım tutkusu.

son sayılarındaki rezillikten bahsetmek istiyorum. aşık veysel ve orhan veli'den alıntı yaptıklarını sanarak internette dolaşan bu saçmalıkları koymuşlar. editöryal bir hata mıdır bana göre? hayır. eline orhan veli kitabı alan, aşık veyseli birkaç kez dinleyip okuyan biri bu satırları onların yazmadığını bilir! bilmek zorundadır.

edebiyatsever arkadaşlara sesleniyorum. incecik "dergi"ye 8 lira verip hem zamanınıza hem paranıza kıymayın. kitapçılarda güzel dergiler var, çoğu ücretsiz olan fanzinler var. alın onları okuyun ve bu sahtekarlara, edebiyat düşmanlarının daha fazla aramızda olmalarına izin vermeyin.

bu da sözkonusu alıntı sayfası: https://twitter.com/_kaan...status/600287393254604801