osmanlı da oğlancılık

köle olarak alınan oglanlar, hedıye olarka bırılerıne sunulurdu, tıpkı carıyeler gibi. osmanlıda malum güzel sanatlar, edebiyat cok önemliydi. oğlancılık yapılan bazı padişah ve devlet görevlilerini ise onların yazmış olduğu methiyelerden çıkarıyoruz.

örnek:
Emir Keykavus'un kabusnameden,
"Yaz olunca avratlara, kışın oğlanlara meylet ki, vücutça sağlam olasın. Zira oğlan teni sıcaktır, yazın iki sıcak bir araya gelirse vücudu bozar. Avrat teni ise soğuktur, kışın iki soğuk, vücudu kurutur"

her şeye sahip olup, her gün öldürülme korkusu ile dört duvar arasında yaşamak. iste osmanlı padışahlarının yaşamı buydu. yaşanılan 3-5 carpık ilişkiyi tüm osmanlıya yormak yanlış. ama nasıl ki onca topragın bızım olduguna onların yazmıs olduğu metınlerden ınanıyorsak, yine onların yazmıs oldugu metınlerden bu tur seylerın sarayda dogal olmasına ınanıyoruz. bunların hıc bırı karalama amaclı degıldır.

osmanlıda haremdeki kadınlarda da lezbiyenlik vardır. al sen yüzlerce kadını kapat. bir tanesi, padişahla bir gece yatsa ne mutlu ona. padişah ölmeden göçüp gidenlerin sayısı o derece yüksektirki.