bugün

aamir khan

tam adı Mohammed Aamir Hussain Khan olan, 14 mart 1965 Mumbai Maharashtra doğumlu, Oyuncu yönetmen yapımcı Senarist. 1.65 boyundadır, sevdiği renk siyhatır. iki kez evli olmuştur, ilk karısından 2002 yılında boşanmıştır. iki eşi ile de film setinde tanışmıştır, birinci evliliği 15 yıl sürmüştür. ilk evliliğinden bir (junaid) erkek bir (ira) kız çocuğu vardır, 2005 de lagaan filminin setinde Kiran Rao ile tanışıp evlenmiştir. 2011 tarihinde taşıyıcı anne aracılığı ile azad isminde bir erkek çocuğa sahip olmuşlardır. Kariyerine amcası Nasir Hussain'in filmi olan Yaadon Ki Baaraat 1973 ile çocuk aktör olarak başlayan Aamir Khan, profesyonel kariyerine 12 yıl sonra Holi 1984 ve ticari başarı getiren Qayamat Se Qayamat Tak 1988 filmleri ile başlamıştır. 6 mayıs 2012 tarihi itibari ile Satyamev Jayate hindistanın sorunlarını ele alan programı yayına başlamıştır. 2012 yılında hacca gitmiştir. yapımcılığını yaptığı bütün filmler Aamir Khan Productions ın elinden çıkmıştır. Oscar adayı Lagaan filminin başrol oyuncusu ve yapımcısıdır. 30 Kasım 2011'de UNICEF’in ulusal barış elçisi olmuştur. ayrıca 2014 yılında 2 ci kez barış elçisi seçilmiştir. 4 ulusal, 7 filmfare ödülü kazanmıştır.

yıllar önce fanaa isimli filmi sayesinde hint filmlerine olan önyargım kırıldı, önceleri düşüncem "aman hint filmi ne be, saçma sapan durduk yere dans ediyorlar" dan ibaretti. sonra fanaa yı izledim ve aamir khanı tanıdım, komple hindistana bakış açım değişti. tek filmle sevdim bu adamı, daha sonra 3 idiots filmini izledim yine hayran oldum. özellikle 44 yaşında iken 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisini hiç sırıtmadan oynamasına şaştım kaldım. yaşını öğrenince dumura uğradım, babam yaşında adam benden genç gösteriyor diye triplere girdim. bir iki ay önce pk filmini izledim, yıllar sonra tekrardan aamir khan aşkım depreşti ve "benim bu adamın tüm filmlerini izlemem lazım" diye kendime söz verdim. ghajini ile başladım, aamir i sevmeyi bırak büyük saygı duydum, işine bu kadar özenle özverili yaklaşan kaç oyuncu var ki? asla rol yaptığına inanmıyorsunuz, hep kendini oynuyormuş gibi samimi ve olağanüstü. iki gün önce dhoom 3 ü, dün Taare Zameen Par filmini izledim. bu gün Talaash izleyeceğim. filmlerindeki danslar saçma ve bir yerden sonra can sıkıcı olsa da o dans sahnelerini atlamıyorum, o kadar saygı duyuyorum ki elim varmıyor. aamir khan sayesinde bollywood u sevdim, 3 saatlik uzun danslar eşliğindeki filmleri izledim ve yine onun sayesinde saatlerim boşa gitmedi. çünkü bu adamın boş filmi yok, diğer hint filmleri gibi sadece göz yaşından ve danslardan ibaret değil. daha derin daha öğretici ve daha samimi, bu yüzden aamir khan hint sinemasının devrim yaratan devidir.

yeğeni imran khan da oyuncudur.
görsel
görsel

muhakkak bahsedilmiştir, aamir hintliye benzemiyor. çünkü afgan asıllıdır. sıradışı bir görüntüsü var, sivri kulaklı ela gözlü minnak boylu dehşet vücutlu yetenek küpü * boyu biraz daha uzun olsa modellere taş çıkartırdı, zaten çok yakışıklı bir adam. tipi kadar kişiliği de muazzam, kısaca zor bulunan hint kumaşı ..

sırası ile izlediğim filmleri *
fanaa görsel
3 idiots görsel
pk görsel
ghajini görsel
dhoom 3 görsel
Taare Zameen Par görsel
Talaash görsel
dil chahta hai görsel
ghulam görsel
rang de basanti görsel
ishq görsel
raja hindustani görsel
sarfarosh görsel
andaz apna apna görsel
mann görsel
the rising mangal pandey görsel
mela görsel
lagaan görsel
baazi görsel
love love love görsel
dhobi ghat görsel

yakın geçmişte türk konsolosunu ailesi ile birlikte evinde ağırlamıştır.
görsel
görsel

görsel küçük oğlu azad

görsel kızı ira

görsel büyük oğlu junaid

görsel eşi kiran

oğlundan bile genç duruyor görsel sanki karısı annesi, oğlu da babasıymış gibi *
daha hakkında söyleyeceğim o kadar şey var ki bu güzel adamın, ama "bunu okuyan çocuk kör oldu" deyimine maruz kalmak istemiyorum.