bugün

troy

efsaneleri ve homeros un anlattiklarini hic yansitamamis, film bunları olaganlastirmis diyenlerin sikca rastlandigi film..ancak bunlari diyenler truva savasinin yalnizca helen icin ciktigini da dusunuyor, inaniyordur kanimca, guc icin degil....
film izmirli homeros un "efsanelestirdigi" savasi, neredeyse gercekligi ile anlatiyor, ama efsanelere gondermeler yaparak..
bu savas tarihin bir doneminde gercekten oldu.. o zaman sizce efsanede adi gecen akhilleus denen insan gercekten olumsuz muydu, yoksa dilden dile asirdan asira efsaneye donusmus iyi bir savasci mi?
o kadar incedir ki filmin sonu.. akhilleus parisin oklari ile olmustur, ama tum vucuduna saplanan oklari olmeden cıkarıp atmıstır.. topugundaki haric.. ve sonradan gelenler yalnızca topugundaki oku gormustur.. ve efsane olusmustur bu goruntu.. cesur akhilleus yalnızca topugundan olurmus demek, cansız bedeninde yalnızca topugunda ok olduguna gore.. unutmayın ki homeros savastan yuzyıllar sonra eserini kaleme almıstır anlatilanlari baz alarak..