bugün

freddie mercury

her dinlediğimde, bu konuda yalnız olmadığımı bilerek ''yok böyle bir ses'' dediğimi hatırladığım, 1946yılında doğmuş olmasına rağmen, sonunu düşünmeden, kötü biçimde hazırlamış, ölmesinin üzerinde 15 sene de, 55 sene de geçse, daha dün ölmüş gibi üzüntü veren, dünyanın gelmiş en büyük vokali olduğunu iddia edebileceğim mükemmel ses..
freddie mercury. eylül 1946'da zanzibar'da doğan ve asıl ismi farrokh bulsara olan Queen grubunun efsanevi solisti. mercury 24 kasım 1991'de bir efsane olarak yaşama veda etti. babası ingiliz, annesi ise iranlıdır.

ingiltere'ye gittiğinde wreckage ve smile ile kısa soluklu olsa da müzik hayatına başlamıştır. daha sonra kendisi gibi üniversite tahsilli olan brian may (gitar) ve roger taylor (davul) daha sonra da john deacon'ın (bas) katılımıyla Queen kuruldu. ilk albüm Queen 1 yapılırken bir efsane olacağından, avrupa'da tüm zamanların en iyi şarkısı seçilen bohemian rhapsody'yi yazacağından, rock tarihinin en büyük, en trajedik kayıplarından biri olacağından ve de zirvedeyken the show must go on diyerek tüm hayranlarını üzüntüye boğacağından habersizdi.

tüm zamanların en cok sevilen gruplarından biri olan Queen'in solisti olan ve otoriteler tarafından gelmiş geçmiş en iyi rock vokalisti olarak gösterilen freddie mercury, 80'lerin müzik ilahlarından biriydi ve o dönemde pek cok kişinin hayranı olduğu bir grubun lokomotifiydi. Queen hayranları onun asla unutulmayacağını söylerler ve her sene 24 kasım'da montreux'deki (isviçre) heykeli etrafında onu anarlar
http://tr.wikipedia.org