bugün

başörtü özgürlüğü

başörtüsü takan kadınları rahat bırakmak. görüntü kirliliği diyeni duydum, yemin ederim!
siz gidin porno sitelerinde koca popolara bakın onlar daha şirin nasıl olsa.
kafası baş örtülü diye daha oturaklı olması beklenen, daha az saygın daha mesafeli gözüyle bakılan kadınların iş yerlerinde tercih edilmesi zordur. belli bir kesim -bu düşünceye yakın olan bazı iş yerleri- normal görsede sıradan insanlar sürekli onları başkalaştırıyorlar.
bizler ve sizler oluyoruz. kendimizi ifade ederken onlar diyoruz. biz aydın onlar geri kafalı, biz uyum sağlayan onlar çıban başı,bizim hakkımız onlar hakkını eliyle iten kesim, biz buyuz onlar.... işte asıl sorunumuz biziz. sadece kendi düşünecemizin ne kadar doğru olduğunu ispat etme telaşına düşüyoruz.
askeri hastaneye başörtülü kadının girememesi sorun değil. başörtüsüyle girmeye çalışması sorun oluyor. kamuda başörtülü kadın çalışmaması değil, çalışmak istemesi problem ediliyor.herkese eşitiz adaletliyiz diyoruz ama adalet bizim çarkımıza dönüyor. başını kapatan ucube, biz okumuş aydın oluyoruz. bu kızlarımız geri kafalı biz çağa ayak uyduranız. onlar sorun çıkaran biz olması gereken genç nesiliz. nasıl oluyorda giyim kuşam zevkleri yada inançları herkese eşit mesafede olduğu söylenen bir memlekette girip/girememe hakkını doğrudan etkiliyor?
nasıl olur her dine barışık laik demokratik bir ülke istediği dinin esaslarını uyguluyor diye işine gelmeyen kesimin siyasi simge yakıştırması ile karşı karşıya kalır? bir örtü nasıl olurda bir genç kızın eğitim ve çalışma hayatına mal olur? nasıl olurda ya başörtün ya okul yada iş, birisinden birisini seçmek zorundasın zorlaması herkese normal gelir? nasıl olurda hak arayışında mini etek giyen örnek gösterilince örümcek kafalı, başörtüsüne laf edince yenilikçi çağdaş olunur?

ve nasıl olurda bunları en çok erkekler konuşur?

bu kararları erkekler verir. benim saçımı kapatma hakkım neden onların elindedir? bu gün açık olan başım yarın kapandı diye neden kariyer telaşı duymak zorunda kalayım? ayşe teyzem başı kapalı diye neden illaki x partli olsun?

neden kendini başkalarına daha az gösteriyorlar diye propagandacı olsunlar. bu gün hukuk fakültesi okuyanlardan kaç tane sağcı çıkar. orada siyaset yok mu?

bu yazdıklarıma karşı çıkanlar ilk cümleden sonrasını okumayacaklar. çünkü nasıl olsa kafası yıkanmış beyni karışmış birisinin yazdıkları okumaya değmez.

siyasetten anlamam. kafam basmıyor.başörtülü değilim. olmayıda düşünmüyorum. pelin batu gibi ''tarafı olmadığımız düşünceleri desteklemek daha büyük cesarettir'' vb. kendini yüceltme güdüsüyle entel düşüncelerimde yok. annem başörtülü ama onunla da ilgili değil bu söyleyediklerim. insan / kadınım ben.