bugün

stephen hawking

yaşar nuri öztürk tarafından dabbetül arz olduğu iddia edilen bilimadamı.

cevap veriyorum adlı kitabının kıyamet ve alametleri kısmında bununla ilgili bir açıklaması vardır.

(bkz: elçiye zeval olmaz)diyerekten;

--spoiler--

"stephen hawking bizim kur'an'dan hareketle sık sık altını çizdiğimiz uyarıların hemen hemen tümünü, bir fizikçi bilim adamı sıfatıyla tek tek dikkatlere sunarak insanlığın önümüzdeki bin yıl içinde yok olma tehlikesiyle yüz yüze bulunduğunu ilan etmiştir.

bize göre, hawking'in bu uyarısının bizzat kendisi bir kıyamet alametidir. elbette ki ibret, irfan, iman ve basiretle dinleyenler için..."

"dabbetül arz yerküreden çıkacaktır. Kur'an, Neml 82 bu noktanın altını çizerek, dabbetül arzın gökten, öte alemlerden beklenmemesi gerektiğine vurgu yapmıştır. çünkü insanlar bu tip uyarıcı-aydınlatıcıları hep göklerden, ötelerden bekleyen bir anlayışa bağımlı bulumaktadır. Dabbetül arzın yerküreden çıkacağı söylenmemiş olsaydı, onu mutlaka ve mutlaka öte alemlerden gelecek "ruhani"-madde üstü bir varlık olarak düşünür ve ona akıl almaz nitelikler yakıştırılırdı.

Kur'an bu yolu tıkamış ve dabbetül arzın yeryüzünden çıkacağını, yani bir dünyalı olduğunu belirtmiştir.

dabbetül arz bir insandır. konuşmakta, uyarmaktadır. neden böyle bir varlık insan değil de dabbe olarak anılmaktadır. bunun böyle olması dabbenin alametlerinden biridir. o, tüm hikmetli konuşmalarına, uyarılarına rağmen fizik özellikleri bakımından tam fonksiyonel bir insan değildir. insanın hareketlerini sergilemektedir. Yani o, beyni ve özü bakımından mükemmel bir insan olmasına rağmen, bedensel açıdan tam fonksiyonel bir insan değildir. işte onun belirtilerinden biri de budur.

insandan çok, debelenen bir varlığı andıran fizik görünüm içinde en ileri fikir ve bilim verilerini üreten ve insanlığa ulaştıran varlık olmak, insanlığın sonunu haber veren dabbetül arzın belirgin niteliğidir.

dabbetül arz, meramını "teklim" yoluyla anlatır. kur'an, sözle anlatım için daha çok "kavl" (söz), "beyan" (açıklamak), "hadis" (söz) kelimelerini kullandığı halde dabbatül arzın meram anlatışını ifade için teklim sözcüğünü seçmiştir. Allah'ın insanla konuşması da bir teklim olayıdır. bu teklimin değişik uygulamaları olduğunu Kur'an'dan öğreniyoruz. Vahiy bunlardan biridir. Unutulmaması gereken şudur: Allah'ın insanla tekliminde doğrudan ve kelimelerle konuşmak söz konusu değildir; daima işaretler ve aracılar kullanılır. başka bşr deyişle, teklim de kelimeleri ancak konuşanla muhatap arasındaki vasıtalar kullanabilir. nitekim, Allah'ın insanla "konuşması"ndan söz eden Şura Suresi 51. Ayette de teklim sözcüğü kullanılmıştır. Allah'ın beşerle konuşması ancak "teklim" yoluyla mümkündür.

Dabbetül arzın konuşması da, en azından dünyanın sonuna ilişkin uyarısı, işaretlerle, aracılarla konuşma olacaktır. Onun kendisi de zaten normal bir insanın bedensel fonkisyonlarını segilemekten uzaktır. O; beyni, bilgisi ve ruhuyla öne çıkan bir varlıktır.

biz bu kur'ansal verileri dikkate aldığımızda, dabbetül arzın kimliğini belirleyebilmekteyiz.

dabbetül arz çıkmıştır, şu anda yaşamaktadır ve Kur'an'ın sözünü ettiği uyarıları, yine Kur'an'ın gösterdiği tarz ve üslupla insanlığa ulaştırmaktadır. Kur'an'ın verileriyle bilim dünyasından yükselen uyarıları birlikte düşünenler, dabbetül arzın kimliğini, yaşadığı ülkeyi, meslek ve kariyerini bulmakta gecikmezler.

bana göre, Dabbetül Arz, insanlığı, kıyametin yaklaştığı yolunda sürekli uyaran ve nitelikleri Kur'an'daki tanıtıma tıpa tıp uyan Stephen Hawking'dir." (cevap veriyorum adlı kitaptan alıntıdır, sayfa; 131, 135, 136, 137)

--spoiler--