bugün

okullarda cinsel eğitim verilmeli mi

Kesinlikle verilmelidir. Çocukların masum dünyalarında iyi dokunuş nedir kötü dokunuş nedir ayırt edebilmeleri için cinsel eğitim gereklidir. Türkiye gibi bir ülkede 3 yaşındaki bebeğe bile tecavüz eden insanların varlığını bilerek çocukları cinsel eğitimden maruz bırakmak saçmalıktır.
Hepimizin bildiğini düşündüğüm iç çamaşırı özel bölge eğitimi bile çocuk için hayati önem taşır. Ulaşabildiğimiz her çocuğa özel bölgelerini "külotunun ve atletinin değdiği yerler özel bölgelerindir ve oralara en yakınlarının bile dokunmasına izin vermemelisin, böyle bir durum olduğunda çığlık atmalı ve hemen anne babanı bilgilendirmelisin" diyerek anlatmak çocuğun dünyasında kötü dokunuşu somutlaştıracak ve kendisini koruyabilmesi için klavuzluk edecektir.
Çocuk istismarı çocukta travmatik stres bozukluğuna yol açarak dürtü bozukluğu, obsesif temizlik takıntısı, kendi bedeninden tiksinme, erken mastürbasyon gibi sonuçlara sebep olabilir. Yalnız çocukluğu değil erken yetişkinlik ve yetişkinlik dönemini etkileyen sancı dolu bir sürece neden olur. Bu sebeptendir ki okullarda cinsel eğitim bir zorunluluktur.

http://www.underwearrule.org/Source/Book_tr.pdf
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar