bugün

beyaz futbol

oğlum ben bu adamların hepsini tanıyorum lan. çok ciddiyim tanıyorum, çok yakından. sen de tanıyorsun aslında.

mekan; salaş, rahat bir bar. üniversitedeyken hep takılınan ucuz bira satan yer.
üniversite bittikten birkaç yıl sonra bir araya gelmiş, bu çok yakın 5 arkadaş, içiyorlar, eski günleri yad ediyorlar.

ertem şener: ailesiyle yaşıyor hala. diğer arkadaşlar şehir dışından gelmiş. ertem de onları evde ağırlayabilmek için ailesini o gece için teyzesigillere yatıya göndermiş. bar çıkışı taksiye atlayıp bunların eve gidilecek. sabah da kalkıp güzelce temizlik yapılacak ve evden çıkılacak.
bu yüzden bu hep tetikte. ''aman rasim cıvıtmasın, ahmet bir şey yapmasın'' direktifleriyle ortamı kontrol etmeye çalışıyor.
çünkü ortam cıvırsa eve de yansıyacak ve ertesi gün peder beyden fırça gelecek.

abdülkerim durmaz: içince durulup, depresifleşip sessizleşen arkadaş. 1 saat hiçbir muhabbete katılmaz, dalar uzaklara gider. arada bir çıkıp tek cümle kurar, ''a a bu da mı burdaydı lan?'' diye kendini sorgularsın. sonra yine susar, dalar uzaklara.

sinan engin: dengesiz arkadaş. bi anı diğer anını tutmaz. bazen ufacık bir şaka yapsan ciddiye alıp dellenir, bağırır çağırır. bazen yüzüne küfretsen o da eşlik eder geyiğe sarar. müzüğe bayılır. salaş mekanda takılırken sıkılır, sürekli ''olum hadi kalkın lan yardıralım kop kop'' der, kabul görmezse ''bari midye, hot dog filan yiyelim lan. mısır da getirmedi bu garson!!'' der.

rasim ozan kütahyalı: baba parası yiyen zengin arkadaş. sikinde değil hiçbir şey. dünya yansa kalkar sigarasını yakar. ortamdaki muhabbet azcık ciddiye sarsa, gözü hemen diğer masalara kayar, ortamı kolaçan etmeye başlar, tam hararetli muhabbetin ortasına ''offf offf offf saat 4 yönünden gelen hatuna bakın lan!!'' deyip muhabbetin tüm ciddiyetini dağıtır.

ahmet çakar: okul bittikten sonra kariyer hedefleri doğrultusunda iş hayatına atılmış. kısa sürede iyi noktalara gelmiş. bu başarı onu mükemmeliyetçi yapmış, arkadaşlarından da aynı şeyleri bekliyor. ama ortamdaki muhabbet ilerledikçe, yüzü ekşiyor ''ben nasıl 4 yıl aynı sınıfta okumuşum bunlarla amına koyayım'' diye kendiyle kavga ediyor.
arkadaşları vine'dan komik video izleyip kahkahalar atarken, onların kafasına bira şişesiyle geçirmek istiyor ama arkadaşlık hatrına tutuyor kendini.

tanıdın di mi sen de bu adamları şimdi?