bugün

evrim

evrim kuran a aykırı değildir. aksine evrim mekanizmasında görülen zeka, allah ın varlığının bir kanıtıdır.

yağmuru allah ın yağdırdığına inandığı halde bulutu inkar etmeyen, depremi allah ın yarattığına inandığı halde fay hattını inkar etmeyen, kendisini allah ın yarattığına inandığı halde anne-babasını inkar etmeyen klasik bir müslüman nedense * * insanın oluşumuna kadar varan neden sonuç zincirinin halkalarını barındıran evrim mekanizmasını inkar etme eğilimindedir.

kuran ı incelediğimizde evrimi inkar etmemizi gerektirecek bir durumun olmadığını, hatta evrime dair işaretler bulunduğunu görürüz. ayetlere baktığımızda allah insanı yaratmaya balçıktan başlıyor, onu üreme yoluyla soyunu devam ettiren canlılara eviriyor, son aşamada ise homo sapiens olarak son şeklini verip, ilahi program olan ruhu, bilme yeteneğini ve bilinci, görme duyma ve bunları anlamlandırma fonksiyonunu yerine getirecebilecek beyni veriyor:

Secde 7 O yarattığı her şeyi mükemmel hale soktu. insanın yaratılışına balçıktan başladı.

Secde 8 Sonra onun soyunu bayağı bir sudan devam ettirdi.

Secde 9 Sonra onu biçimlendirip ona ruhundan üfledi. Size işitme ve görme yeteneği ile beyinler verdi; siz pek seyrek şükrediyorsunuz.

dikkat ederseniz allah ın ruhundan üflemesi, üreme yoluyla soylarını devam ettiren canlılar olmalarından daha sonra gerçekleşiyor.

altta vereceğim iki ayet grubunu karşılaştırdığımızda allah ın ruhundan üflemesi diye tabir edilen olayın, insana bilme ve bilinç yeteneği verilmesi olduğunu çıkarsayabiliyoruz:

Hicr 28 Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."

Hicr 29 "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"

Hicr 30 Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.

Hicr 31 Fakat iblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.

Bakara 30 Rabbin, meleklere şöyle demişti: "Yeryüzüne bir halife yerleştireceğim." Melekler de: "Orada bozgunculuk yapacak, kan akıtacak birisini mi yerleştireceksin? Halbuki biz seni överek yüceltiyor ve mutlak otoriteni onaylıyoruz," dediler. "Bilmediğinizi Ben bilirim," dedi.

Bakara 31 Adem'e tüm isimleri (nitelemeleri) öğretti, sonra onları meleklere sunup, "Doğru iseniz, şunların isimlerini (özelliklerini, niteliklerini) siz bana bildirin," dedi.

Bakara 32 Dediler: "Sen Yücesin, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yok. Sen Bilensin, Bilgesin."

Bakara 33 Dedi: "Adem! Onların isimlerini şunlara haber ver." isimlerini onlara haber verince, "Size, yerin ve göklerin sırlarını biliyorum, açıkladığınızı da gizlediğinizi de biliyorum dememiş miydim," dedi.

Bakara 34 Meleklere, "Adem'e secde edin," dedik. iblis hariç hepsi secde ettiler, o ise diretti, büyüklük tasladı ve nankörlük etti.

devamı tembelliğe övgü de.