bugün

interstellar

---öncelikle çağının çok ötesinde bir film olduğunu belirtmek isterim.
stanley kubrick'in 2001 a space time odysses (1968) filmi için de aynı ifade kullanılmıştı.

ama bu filmin onu geçebileceğini düşünüyorum. ama tabi ki üstad kubrick'tir.

eğer uzay-zaman, kara delik, solucan deliği, zamanın göreceliği konularına hakimseniz filmi izlerken ayrı bir zevk almanızı sağlayacak filmdir. şahsen onun zevki ve merakıyla izledim.

işlenen konu, kurgulanışı bakımından; hem insanın ne kadar ileri gidebileceğini aynı zamanda da temel insanlık duygularından kurtulamayacağını göstermektedir.

görsel efekt ve müziğe zaten diyecek laf yok. tek eleştirim ;

--spoiler--

--spoiler--

kara deliğin çevresinden dolaşırken ve solucan deliğinden geçerken ki sahnelerin biraz daha uzun ve daha etkili verilebileceği olmasıydı. onun dışında harikaydı.

--spoiler--

--spoiler--

not: kara delikten geçiş anları, solucan deliği de dahil tabi ki kurgu eseri olacaktır arkadaşlar. henüz kimse bilmiyor kara deliğin içinde ne olduğunu ve bu yüzden nolan bu şekilde işleyerek çok güzel bir temele oturtmuştur filmi.

biraz okuyup yorum yapalım lütfen.

ve bu arada bu tarz filmlerin yapılabilmesini ve daha da önemlisi bilimi bu derece ilerleten başta Albert Einstein olmak üzere diğer bütün bilim insanlarını saygı ve şükranla anıyorum.

edit: bu yıl ki oscar töreninde en az 2 dalda ödül beklediğim filmdir. görsel efekt, müzik ya da en iyi yönetmen olabilir.

(bkz: 22 şubat 2015 oscar ödülleri)