bugün

gone girl

son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden birisi. sinema gurusu değiliz sonuçta, ama sinemaya gitmek gibi bir kültür ve, bu sinemaya gitmenin sonucunda izlenecek filmin de buna değmesi gibi kriterler varken, gönül rahatlığı ile, hala sinemada ise izlenebilecek bir film olduğunu düşündüğüm filmdir.

--spoiler--
odundan hallice oyunculuğu ile, her daim yağlanmamış robot soğukluğundaki mimiklerinden pek hazzetmesem de, ben affleck rolünün hakkını vermiş, ama tabii ki filmin esas kızı rosemund pike oyunculuğu ile, adamın bir karede ağzına sıçıp kendine hayran bırakırken, diğer karede de, ''vay kahpe!'' nidaları eşliğinde ekrana mıhlıyor adamı. şimdi şöyle diyeceğim, ''seven insan her şeyi yapar!'', ya da ''seven ne yapmaz'' gibi iki mottodan çıkış yaparsak, bir bakıma hak verebiliyorsun bu ablaya filmde, ama yine de ne kadar seversen sev, yine de böyle yapma diyorsun, filmin sonunda. artık psikolojinin hangi dallarına araştırma konusu olabilecek bir manyaklık varsa ablada, yine de filmin sonunda istediğine erişiyor.
--spoiler--

aynı isimli bahsedilen kitabı okumasam da, senaryo güzelce işlenmiş, david fincher ın görselliği ve kendine has kamera oyunlarıyla da, ''ben buradayım, imzamı attım!'' dercesine, 2014 ün en iyi filmlerinden birisi denilebilir, film için.