bugün

6 bin zeytin ağacı kesildi

Önce insanların geçim kaynağı topraklara, ağaçlara, özel bir şirketin para kazanması için el koy. insanları ekemez, biçemez hale getir. Sonra topraksız bıraktığın bu insanların tek geçim kaynağı topraklarını ellerinden al. 1 saat içinde, 6000 tane zeytin ağacını katlet, buna direnmeye çalışan köylüyü döv, yerlerde sürükle, barakalara kapat.

Ben anlamıyorum. Bu zulümde payı olanlar bu yaşananları kendilerine nasıl açıklıyorlar? insan nasıl ağaca bile düşman olur? içlerinde 500 yıllık ağaçlar varmış, nasıl kıydınız? Hiç mi sevip sevilmediniz? Nasıl bu kadar gaddar olabilirsiniz?

3-5 ağaç için memleketi ayağa kaldırdınız diyenler, çıkıp bunu da savunun hadi. Ağaçlar kesilmesin diye yerlerde oturup yolu kapatmaya çalışan teyzeyi de vatan haini ilan edin. Yıllardır süren çabaları, emekleri ellerinden alınmasın diye vinçlerin önüne atlayan tarım işçilerine de çapulcu diyin.

Köylülerin açtığı twitter hesabından atılan şu tweetler de canınızı yakmıyorsa, o vicdanı yavaşça yere bırakıp, defolup gidin.

"Zeytin dalı barışı simgelerdi oysa ki bizim için sadece barışı değil, emeği, ekmeği, evladı simgeliyordu. 6.000 zeytin ağacı katledildi. Tek gelir kaynağımız zeytin ağacıydı hepsi kesildi. Şimdi biz ne iş yapacağız bu soğukta neyle ısınacağız çocuklarımızı neyle okutacağız? Sizleri köyümüze davet ederken hep zeytin ikram eder sohbet ederiz demiştik artık ikram edecek zeytinimiz bile kalmadı ağaçları katlettiler. Hepimiz aynı soruyu birbirimize soruyoruz. Bütün zeytin ağaçlarımız kesildi şimdi biz ne yapacağız? Neyle geçineceğiz? Bütün gelir kaynağımız gitti..."