bugün

oral çalışlar

gereken cevabı sn semih yalçın vermiştir.
--spoiler--
CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Sayın Çalışlar,
Bir defa daha dikkatinize sunuyoruz: Fransa'da yaşayan her Cezayirli, Faslı, Tunuslu veya Senegalli; bu ülkenin Anayasa'sına göre Fransız'dır ve Fransız vatandaşlığına sahiptir. Bu ülkede kimsenin rengine şekline bakılmaz ama mensubiyetine bakılır.
Fransa, ingiltere, Almanya ve ABD gibi ülkelerde vatandaşlar arasında ne bir ayrım ne de herhangi bir kültürel kimliğin anayasal düzlemde varlığı kabul edilmektedir.
Öteden beri Türk kimliğiyle sorunu olan bir isim olduğunuz ve bu yüzden de kolayca bölücülük dayatmasını kabullenebildiğiniz h‰lde siz bu gerçekleri pekala bilirsiniz. Bu itibarla sizden, aşağıdaki sorulara makul ve mantıklı cevaplar vermenizi millet adına bekliyoruz:
- Vaktiyle siz, " Bağımsız Türkiye! " ve " Emperyalizme karşı omuz omuza! " sloganlarıyla Türkiye'yi kana bulayan Dev-Genç'in içinde aktif olarak yer aldınız. Peki, nasıl oldu da daha sonra iktidarlardan nemalanan ve iş birlikçileri destekleyenler güruhuna katıldınız?
- Hangi sebep ve saikler, hangi oportünizm ve revizyonizm; sizi bağımsız Türkiye'yi parçalamaya çalışan emperyalizmin projelerini destekleyecek pozisyona taşıdı?
- Gelişmiş Batılı ülkeler kendi topraklarında yaşayan ve farklı etnik ve din” kökenlerden insanlara PKK'nın istediklerine benzer hakları tanımazken neden Türkiye'ye böyle bir " çözüm " dayatılmaktadır?
- " Pascal Nouma bal gibi Fransız olmaktadır da Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve taşıdığı soyada izafeten Ahmet Türk; neden Türk kimliğini reddetmektedirler?
- Hani sözde çözüm sürecinde analar ağlamayacak, şehitler gelmeyecekti?
- Yüksekova'da sivil kıyafetleri içinde alışveriş yapan askerlerimizin hunharca, kalleşçe arkalarından vurulması sizi hiç uyandırmadı mı?
- Sözde "çözüm süreci" nin yutturmaca ve oyalamadan ibaret kof bir proje olduğunu itiraf etmeye neden diliniz varmıyor?
- Elde ettiklerinizi kaybetmekten mi korkuyorsunuz?
--spoiler--