bugün

kobane

bu başlık altında haber veren ve her gece yatmadan allaha ''allahım nolur kobani düşsün yareppim ki yarın sözlükte oh ne güzel de öldürdüler bütün kürtleri, oh canıma değsin temalı entryler girebileyim'' şeklinde dua eden yazarları gösteren şehir.

ingiliz esir gazeteciye haber yaptırmış ışid. peh! bahsi geçen ingiliz vatandaşı esir bir gazeteci olup kendisine zorla haber yaptırıldığı ve propaganda için bunu yaptıkları bilinmekteyken gelip bunu buraya yazmak nasıl bir cahillikle açıklanır bilemiyorum. john cantlie 2012 yılından beri esirdir. resmen kendinize güldürüyorsunuz. gülünç duruma düşünüyorsunuz çocuklar. ayrıca haberciler kendisine dikte ettirilen bir haberi gerçekmiş gibi aktardığını da belirtiyorlar. ayrıca adamın eski ve yeni görüntülerine baktığınızda da 2 sene içerisindeki kendisindeki değişikliği görebilirsiniz. adam esir.

ümraniye irfan koleji bodrumundan yayın yapan ilim yayma vakfı destekli ışid propaganda sitesi takva haberi de kaynak göstermiş. gel de gülme.

bölgeden gerçek bir haber görmek isteyen olursa cnn muhabiri ivan watson'ın dün yaptığı haberi izleyebilir.

http://us.cnn.com/2014/10...dier/index.html?hpt=hp_t2

ypg peşmergeyi istemiyor diye kızanlara sormak lazım, size ne? içerideği ypg savaşçıları kobane'yi savunmaya yetiyor ancak sıkıntı ağır silahlı bir saldırıya karşı aynı şekilde cevap verememek. kobane direnişini kendisine mal etmek isteyen hiçbir güç de bunu elde edemez.

son olarak, ışid aşığı genç yazarlar, sizinkiler kobane'den çekilmenin tartışmasına başlamışlar. şuranız varmış. bağdadi orada karar verecek. geri çekiliyor musunuz çekilmiyor musunuz göreceğiz. çünkü emirleriniz günlük 100 dolardan bölgeye gönderecek çeteci bulamamaya başladı. giden geri dönmüyor çünkü. *

edit: bilginin kaynağını da gösterelim. ben cumhuriyet gazetesinin linki paylaşıyorum. isteyen haberi internette aratabilir. başka kaynaklar da bulabilir. http://www.cumhuriyet.com...n_cekiliyor__iddiasi.html