bugün

kobane

önceki güncelleme için: (bkz: kobane/#25524008)

güncel harita için*:

https://pbs.twimg.com/media/B0tNPzmCQAEAVaj.png

ışid şehir içerisinde ilerlemesine devam ediyor. şehrin merkezinde ilerlemiş durumda. 16 eylüldeki kadar şehire hakim. fakat ypg şehrin dışındaki tell şuayr tepesini geri almayı başardı. şehrin batısında güvenli alan oluşturması ypg'ye tekrardan abd silah yardımı geleceğini gösterir.

ışid şehirden kaçan sivillere mayınlı araziden geçerken bombardımanda bulundu. göz korkutmak için mi yoksa intikam için mi olduğu bilinmiyor.

bazı kürt vatandaşlarımız abd'ye şükranlarını iletiyor:

https://pbs.twimg.com/media/B0vO6a8CcAAsfFO.jpg

şehrin her tarafından dumanlar yükselmeye devam ediyor:

https://pbs.twimg.com/media/B0tpQjgCQAAAn6y.jpg

an itibariyle ışid telsizlerinde mürşitpınar sınır kapısının düştüğüne dair anonslar geçtiği söyleniyor.

pyd'nin kobane'ye odaklanması ışid'in hasiçi ve rasulayn(serakaniye) illerinin batısında çok sayıda köyü ele geçirmesine sebep oldu. abd yardımı olmaksızın ağır saldırı ile bu şehirlerin düşmesi mümkündür. hasiçi içerisinde çok sayıda suriye rejimine ait asker bulunduğu için uzun süre dayanabilir fakat serakaniye için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. wikipedi bile ışid'in cizre kantonunda ilerlemesini çok çabuk güncelledi. normalde ışid gerilerse hemen güncelleyip, ışid ilerleyişini haritaya geç işliyor:

http://en.wikipedia.org/w...an_Civil_War_detailed_map

son olarak bir anket yapıyorum. sözlük yazarlarının kobane hakkındaki gelişmeleri yazmamdan memnun olup olmadığını merak ediyorum. beni seven yada sevmeyenlerin fikirlerini bekliyorum:

ilgili konu: (bkz: kobane gelişmeleri hakkında anket)

ilgili anket: http://anket.uludagsozluk.com/s/10259/