bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset.
Şu anki durumumu daha iyi özetleyen bir söz olamaz. Ne zaman bir plan yapsam muhakkak birileri içine ediyor. Başta ailem olmak üzere. Yanımda değiller ama bazen bir telefon yetiyor her şey için. Yıllardır bu böyle.
Akşam kitap okur, belki bir film izlerim sonrasında dedim. Dvd aldım. Aklımda olan bir film vardı. Her şey güzel gidiyordu. Kapadım ışığı. Gökkuşağı mumları yaktım. Güzel bir Ortam hazırladım.
Filmi taktım dil seçeneği yokmuş. Dublaj izlemek zorunda kaldım. izleyelim bari dedim. Fena da değildi hani. Sonrasında lanet telefon. Bir de karşıdaki anlamamakta ısrar ederse daha trajik bir hal alıyor gününüz. Sonrasında hiçbir şeye konsantre olamıyorsunuz. Film izlerken notlar alırım genelde. Bu sefer yapamadım. Devam ediyor şu an film. Söndürdüm mumları, ışığı açtım.
kızgınım hala. Kızgınlığım planlarımın sekteye uğramasına.
Aile bu. Keyfinden, mutluluğundan,huzurundan... fedakarlık yapman gerekiyor. aksine izin vermezler zaten. Ortak olmalısınız mutsuzluğa.
Ancak senin mutluluğuna ortak olmazlar. Biz onların mutluluğuna ortak olmak zorunda kalıyoruz. Seçeneklerden bizi değil, onları mutlu edeceği seçiyoruz.
Hep birilerini mutlu etmeye çalışıyoruz. Asıl mutsuzluk bu değil mi?