bugün

ingiliz

tarihin en asagilik, en pislik ayni zamanda en sansli kavmi.

aslen cermen kavmi anglo-sakson olan ingilizler normanlarin adalarini fethedisinden sonra bugunku irklarina donusmuslerdir. anglo-sakson, norman ve keltlerinde karismasi ile britanyali denen olay ortaya cikmis. neyse, konumuz bunlarin serefsizligi. efenim, bunlar orta cag bittikten sonra devrimler, ic savaslar gecirdikten sonra insanin onemini kavramis, (sadece kendi insanin) ve gunumuz birlesik kralliginin (uk) temellerini yuzyillar once atmislar. sonra zamanla guclendiler, sanayi devrimi ile birlikte dunyanin super gucu britanya imparatorlugu oldular. buraya somurdugu ulkeler sigmaz, kisaca eski hindistandan ta kanaya oradan avusturalyaya oradan afrikanin yarisini somurduler. ki bunlarin arasinda amerikada var. yalniz onlar cok onceden(1776) bagimsizligini ilan edip bir ingiliz parcasi olmaktan kurtuldular digerleri ancak ikinci dunya savasindan sonra kurtulabildi. nitekim dillerini tum dunyaya yaydilar. irlanda halkini asimile ettiler. avusturalyada aborjinleri siktiler. amerikada kizilderililerin derilerini yuzduler. afrikada zencileri geberttiler. keza, hindistan'da da ayni durum. e tabii, osmanlinin parcalanmasini da sagladilar.

burda bitmiyor tabii, sonra ellerini cektikleri topraklarda mutlaka bir pislik birakip halki birbirine kirdirmakta ustlerine yoktur bu ingiliz piclerinin. en basta israil, 5 sene icerisinde araplarla, yahudileri dusman ettiler, ingiliz mandasi altinda, gunumuzde ki durumlari malum. hindistanda kasmir bolgesi, o bolge yuzunden hindistan, pakistan yillardir birbirini olduruyor, halbuki ikiside ayni irkin mensubu insanlar. sonra bizle alakali kibris, rumlara gaz vermeleri, yunanlara gaz vermeleri bize karsi dusman yapmalari. ve cok daha buyugu afrikada ki kabile savaslari, ulkeler arasi savaslarda, ic savaslarda olenlerin sayisi on milyonlarca. halen de devam ediyor.

sansli olmalarina gelince, sanslilar, ulkelerinde rahat, huzurlu sekilde yasiyorlar. futbolun alasi, muzigin alasi onlarin. gelmis gecmis en iyi muzik gruplarina, en mukemmel futbol takimlarina sahipler. yani sonuc, kendi iclerinde krallar gibi yasarken tum dunyanin anasini bellemislerdir, sancilari halen gunumuzde devam etmekte.