bugün

şehitlik

kavram karmaşasının hayuka çıktığı terimdir. mesela http://anonymouse.org/cgi...-www.cgi/http://sehid.com
adresinde pkk terör örgütü üyelerini de şehit olarak nitelendirmiştir. olaya onların açısından bakacak olursak ve bizim mevcut klasik tanımımızı kullanırsak (vatanı için ülküsü için ölenler olarak normal tanımı belirtebiliriz.) adamların kendilerine şehit demeleri pek de anormal değil. onlarda müslüman, ve resmi olarak olmasa da kendilerince sözde bir kürdistan bayrağı ve haritaları var ve bu uğurda savaşıyorlar.
bu bağlamda hemen üstteki entry de yapılan tanım çok daha mantıklı gibi görünmektedir.
zira amerika nın ırak ı işgali sırasında ölen müslüman amerikalı askerlerin de şehit olma durumu mevcuttur ki bunu aranızda kabullenebileninizin olduğunu düşünmüyorum. nitekim bir işgal sözkonusu olsa bile amerika nın ırak a girme amacı ülke bütünlüğünü korumak ve terörü önlemek di hatırlarsanız. buna kim inanır ayrı konu fakat en azından ülke çıkarları için gidildiği ve savaşan askerin ülkesi için savaştığı doğrudur. bizim kuzey ırağa girişimizden çok farklı olduğunu düşenemeyiz. amerikan askerlerinin paralı asker olmasına gelince, bizim rütbbeli ve uzman askerlerimiz de paralı askerlerdir.
sonuç olarak şehitlik devlet ve ülke politikaları sonucu can veren askerler için söylenebilinir mi? kendi toprak bütünlüğü için haklı bir mücadele veren türk askerini diğer iki örnekten ayırmak oldukça kolay olsa da şehitlik tanımı çok kesin çizgilierle belirtilmemiştir.