bugün

ne alakası var

umur talu nun 21 ekim tarihli yazısının başlığıdır. talu, yazıda prof. taha parlar'ın mesele dergisindeki, yazısından bir alıntı yapar.

muhabir: akp demokrat mıdır?

taha parlar: ne alakası var!!!

"AKP düpedüz tutucu otoriter, hatta reaksiyoner bir partidir. Şu dozda, bu dozda, onu ayrıca ölçelim. Düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasalar, adliyeye müdahaleleri himayeler, 301'ler vb., suikast ve cinayet örtbaslar, polis kanunu ve fazlası kimin zamanında oldu? Parti içi şef kültü de cabası. AB'nin gözünü boyamak için yapıldığı ayan beyan belli ve etkisi sınırlı birtakım küçük değişikliklerden büyük sonuçlar çıkarılamaz. Birileri AKP'nin yapıp ettiklerini anti-militarizm ve sivil demokratlık zannediyorsa, anti-militarizmi AKP'ye tevdi ediyorsa çok yazık.
22 Temmuz seçimlerinden çıkan sonuç, bazılarının algıladığı gibi 'laik -antilaik' ekseninde bir çatışmanın ya da militarist bir koalisyonla anti -militarist bir AKP, sivil toplum, sol koalisyonu arasından halkın ikincilere evet dediği bir referandumun ya da askeri muhtıraya karşı bir sivil muhtıra restleşmesinin eseri falan değildir."