bugün

cengiz çandar

sürekli ve hemen her yerde firildakliyigyla anilan yazar. kimsenin birseyleri dogru düzgün düsünüp yazdigi yok. bundan eminim. toplu bir linc kültürüyle hareket ediliyor. genel ne diyorsa, herkes aynisini söylüyor. öylesi daha kolay herhalde.

cengiz candar'in omurgasiz oldugundan bahsederler. halbuki ben bu adami, 10 yila yakin bir zamandir takip ederim. on yildir tutarli bir cizgide hareket eder. ondan öncesine de, yasim ermez ama, sonrasinda gecmis yillardaki yazilarini topladigi kitabi sayesinde vakif olmusumdur. ve refah-yol döneminde de bugünkü cengiz candar'dan farkli bir adam olmadigini gördüm, anladim cengiz candar'in.

saniyorum sorun omurgasiz olmasinda degil. cengiz candar'in o omurgaya neyi otuturdugunda. o yüzden bu kadar tepki topluyor. amerkanci görülüyor. reel politikalardan bahsediyor. hümanizmi ve daha cok solun savundugu evrensel degerleri ön planda tutmuyor. her ne olursa olsun, savasa karsi cikmak yerine; amerika'in afganistan'a girmesini de, irak'a girmesini de destekliyor.

yine de pek cok yönüyle elli tane ece temelkuran'a degismeyecegim insandir. en azindan samimidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar