bugün

10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi

tarihe, cumhuriyeti temsil eden bir adayın olmadığı seçim olarak geçecektir.

adaylardan biri; tayyip. dahasını demeye gerek var mı tayyip dedikten sonra, sanmıyorum.

adaylardan diğeri; ilk başta akp tarafından cumhurbaşkanı adayı olması düşünülmüş biri. ismi aday olarak açıklanana kadar milletin tanımadığı bir kişi. mhp'yi bilemem ancak chp seçmen kitlesinin asla tasvip etmeyeceği bir kişi. açılım destekçisi, biraz ondan biraz bundan katalım, akp tabanından da oy alalım kaygısıyla aday gösterilmiş/göstertilmiş bir aday. cemaat destekli.

adaylardan diğeri; bölücünün dibi. biraz eşcinsellere hoş görüneyim, biraz şunlara öpücük atayım diye giymediği kıyafet kalmadı. aday bile denemez, 2. turda akp'yi destekleyeceklerini açıkladılar zaten.

kusura bakmayın arkadaşlar,

bu 3 aday içinde gerçekten ülkemizin bütünlüğünü, cumhuriyeti savunan tek bir aday yoktur. chp kendi kitlesine ihanet etmiştir. sırf tayyip cumhurbaşkanı olmasın, ekmeleddin bey çok kibar bir adam diye ben oyumu bir cemaat adayına veremem. görünüşte abdullah gül de gayet kibar bir adamdır. fakat akp'nin tavuğuna bir gün olsun kışt dememiştir. amerika ile 2 sayfa 9 maddelik gizli hizmet sözleşmesi imzaladığını itiraf etmiştir. halen bilmeyenler araştırıp madde içeriklerini bulabilirler. bir abdullah gül gidecek, yerine yeni bir abdullah gül gelecek ki gelemeyecek, o zaten meydanda.

sen milletin hiç bilmediği birini çıkar 1 ay önceden buna oy vereceksiniz diye. ondan sonra kitlenden destek bekle. mhp-chp bu seçimde tayyip erdoğan cumhurbaşkanı olamasın diye çalışmadılar. onlar bizzat tayyip'in ekmeğine bal sürmek için çalıştılar.

zaten bu denli devlet imkanını ölümüne sömüren tayyip'in elinden böylesi bir seçimi almak zorken, siz bunu bile bile imkansızlaştırdınız. ve ne yazık ki yarın hepimiz göreceğiz, ekmeleddin ihsanoğlu yarın %40'ı bile göremeyecektir. üstelik kitlesinin lanet ederek, istemeye istemeye oy vermesine rağmen göremeyecektir.

ben ne yapacağım?

ben bazı insanlar ve çevremde çokça tanıdığımın yaptığı gibi sandığa gitmemezlik etmeyeceğim. türk kadını, oy kullanma hakkını atatürk sayesinde birçok dünya ülkesinden önce elde etmiştir. bu kazanılmış hakkımı elbette kullanacağım ama benim bu hakkı elde etmemi sağlayan atatürk'üme de ihanet etmeyeceğim. onun makamına ne bir bölücünün, ne bir cemaatçinin, ne de kısaca tayyip'in geçmesi için oy vermem. bu ihanette bulunmayacağım. mecburiyetten, cemaat destekli ve seçilemeyeceği dünden belli bir adaya oy vermeyeceğim.

sandığa gideceğim, katılımın artması için destek vermiş olacağım ancak geçersiz oy kullanacağım.

içim kan ağlıyor ve ne yazık ki önümüzde çok daha acı verecek günler sıralanmıştır...
güncel Önemli Başlıklar