mutlubaykus

8.nesil yazar.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili birkaç fikrimi açıklamak istiyorum. O sebeple bu yazıyı yazıyorum. Uzunda olabilir kısada bilemiyorum bakacağız. Bizler Türk soylu Türk vatandaşlarıyız o sebeple şahsi çıkarlarımız veya ihtiraslarımız konu dışındadır her daim. Ülkenin fotoğrafına bakarken midem bulanıyor aynı anda farklı bir sürü duyguya kapılıyor ve bir sürü şey düşünüyorum. Herkes gibi bazen benimde aklım karışıyor. Hele bugün yapılan bir açıklamayla midem iyice bulanmış durumda ancak seçimimi değiştirmeyeceğim midem farklı yönde bulanmakta.

Ekmeleddin ihsanoğlu'nu destekleyen partiler: MHP, CHP, DSP, LDP, DP, BTP, BBP ve bugün çeşitli haber sitelerine düşen devrimci halk partisi ve Türkiye Sosyalist işçi Partisi.

Recep Tayyip erdoğan'ın ne derece şeytan olduğunu çıkarı ve siyasi amaçları için her türlü ilişkiyi kuracağını ve her türlü ilişkisini yıkacağını 12 yılda karşımıza çıkan türlü senaryolar neticesinde yeterince gördük. insanı insan yapan en önemli detay kendini karşısındakinin yerine koyabilmesidir. Bir komutana savaşta zafer kazandıran da askerleri olduğu kadar kendisinin stratejisidir. Bugün ihsanoğlu'na "desteğini" açıklayan devrimci halk partisi ve tsip akılları ve zihinleri bulandırmak adına Erdoğan ve ona siyasi hamlelerini dikta eden ustaları tarafından öne sürülmüş tetikçileridir güzel bir kozdur. Sol/Kemalist olan bir parti daha önce PKK'nın talimatı ile kurulmuş bir partinin adının aynısını almıştır. Sebebi neydi ki? diye sorası geliyor insanın.

(bkz: devrimci halk partisi/#21722296)

Devrimci halk partisinin an itibariyle tek bir üyesi dahi bulunmamaktadır. Hiçbir ilde ilçede beldede bir tane bile teşkilatları bulunmamaktadır. Sadece ankara da bir merkezleri vardır o da açık mı kapalı mı bir faaliyet var mı bilen yok. Bu partinin ve tsip'in bugün yaptığı destek çıkışı son derece manidar ve kafası karışıkların kafasını dahada karıştırmaya yöneliktir. Siyasi hiçbir alanda faaliyeti olmayan seçimlere katılmayan ülkede yıllardır olan sorunlar için doğru düzgün açıklama bile yapmamış olanların durduk yere merkez komite oluşturup "destek" açıklaması yapması başka türlü açıklanamaz.

==================================

Milliyetçi hareket partisinin tavrından şikayetçi olan Milliyetçiler/Ülkücüler olduğu gibi Ülkücü olmayıp sırf bulanık olan siyasi havayı dahada bulandırmak adına açıklamalar yapanlar var. MHP içerisinde yıllardır Devlet Bahçeli ve ekibine muhalefet olan bir ekip var bahçeli bazılarını tasfiye etmeyi başardı ancak muhalefet ekibinin içerisinde hareketin içerisinde uzun süredir olan Türkeş'in yanında bulunmuş kişilere dokunamadı. Bunlar eskiden bakanlık yapmış, milletvekilliği yapmış, genel kurul üyeliğinde hala bulunan ve yoğun şekilde parti içi fitneyi çıkartıp yaraları kaşıyan kişilerdir. Birçoğu MHP'nin eski islamcı/Muhafazakar kitlesinden olup Büyük Birlik çizgisine daha yakın olan isimlerdir. Sayıları az olduğu için MHP'yi ve Bahçeli'yi bitirmeye güçleri yetmedi çok şükür.

Her hareketin içerisinde "hainler" vardır olacaktır. insanız güvenmek zorundayız yaşamak için. bazen kimileri güvenimizi boşa çıkarsa bile. şahsi meseleler gelip geçicidir bizler öldükten sonra bir kıymeti kalmaz ancak koca bir milleti ilgilendiren meselelerde hainlik yapanları affetmek görmezden gelmek şahısların haddi değildir.

Bugün birileri yine MHP'ye yüklenmekte ve onları Cumhuriyet halk partisi ile ittifak yapıp "hainlikle" suçlamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisini bu sözlükte savunduğum görülmemiştir. Şimdide savunmayacağım şahsıma göre fikri anlamda akp ne derece bana ve fikriyatıma uzaksa CHP'de o derece fikirlerime uzaktır. Ancak MHP devletinin çıkarlarını gözetmek zorundadır kendi fikirleri doğrultusunda gücünün yetmediği yerde içerisinde vatanseverlerin bulunduğu siyasi bir oluşumla ittifak yapmak durumundadır. Buna mecburdur kendi fikriyatının veya kişisel ihtirasların parti menfaatlerinin bir önemi kalmamıştır.

Türkiye son hızla federasyona gitmektedir. MHP'liler ve diğer milliyetçiler/vatanseverler bu sebeple bu gidişe dur demekle yükümlüdür. Bugün alperen ocakları gibi oluşumların ihsanoğlu'na karşı çıkmasının asıl sebebi aşağıdaki fotoğraftır. Bunları bunlarla bu hülyalarla uyutanlar "musulu-kerkük'ü" geri alacağız diye oyalayanlar "afganistan da türk-islam sancağı" dalgalanacak diye öğrenci evlerinde suya bakıp niyet okuyan üfürükçü hocalardır.

görsel

Evet doğru erdoğan cumhurbaşkanı olursa sadece musul-kerkük değil kuzey ırak Türk topraklarına katılacak. Bu federasyonla başkanlık sistemiyle olacak ve muhtemelen akp bunu seçimlere gitmeden seçimleri iptal ederek yapacak. şöyle ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ırak bölgesinde yaşanan olayların çok daha şiddetleneceğini ve barzani ile türkiye hükumetinin ortak bir harekatla bölgede ışid ve türevlerine karşı savaşacağını düşünüyorum ve bu savaş bahanesiyle de seçimlerin erteleneceğini.

bunun için yeni çıkartılan anayasaya şu madde konmuştur.

--spoiler--
Seçimlerin ertelenmesi ve ara seçimler

Madde 53- (1) Savaş sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkân görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebilir. Erteleme sebebi ortadan kalkmamışsa, aynı usule göre bu işlem tekrarlanabilir.
--spoiler--

Bunu kılıfına uydurmak için anayasa eklediler. Türkiyeyi resmi olarak savaşa sokacaklar savaş denilen de sonucu belli kurgulanmış senaryolardan ibaret tabi ölümler gerçek olacak ve sonunda Erdoğan hükumeti barzani ile çok önceleri yaptığı anlaşmaya uyarak federasyonu resmen hayata geçirecek bu sürecin sonu uluslararası egemen güçlerin hakim olduğu ve başındaki kuklanın 10 yılda bir değişeceği parlamenter monarşidir emin olun tahminlerimizden çok daha kötüsü olacak.

--spoiler--
22. Dünya Petrol Kongresi (WPC) 2017 Yılında istanbul`da Gerçekleştirilecek

http://www.tpao.gov.tr/tp5/?tp=haber&id=16
--spoiler--

Erdoğan hükumeti ve yandaşları şimdi bunu bir başarı olarak lanse ediyor kendi kitlesine. Şimdiye kadar sadece pertol üreticisi olan ülkelerde gerçekleştirilen dünya petrol kongresi neden Türkiye'de gerçekleştirilecek? Bunu soracağınız aklı evvel birkaç ampülcüden şu cevabı alırsınız "lozan bitiyör oğun için"... yav he he deyip geçin. Bu zirvenin Türkiye'de yapılacak olması ırak petrollerinin Türkiye üzerinden pazarlanacak olmasıdır. Ancak çok sevinmeyin sonrasında "bağımsız kürdistan" üzerinden pazarlanacak o petroller.

Türk milliyetçilerinin vatanseverlerin veya kendinize ne diyorsanız deyin onun! bu seçimlerde koşulsuz şartsız ihsanoğlu'nu destekliyor olması bundandır. Çatısı penceresi kalmadı diyoruz birileri hala "ahaha bu da açılımcı işte bu da aynısı erdoğan" diye dursun. Politikadan siyasetten zerre haberiniz yok...

ulan şu erdoğan'ı biraz iyi analiz edin. Adam bugün kara dediğine yarın ak diyor. Bugün sövdüğünü yarın övüyor çıkarları için her gün bin ilişki kurup bin ilişki bozuyor! karşısındaki de oyunu ona göre oynamak zorunda. Bu benim politika yorumumdur. Siyaset fahişeliktir iyi fahişeler her daim kazanır. Bunu öğrenin boş beleş yorumlarla "radikal" tavırlarla politika yapılmaz. Dünya üzerindeki hiçbir radikal rejim uzun yaşamamıştır. ingilizler-Amerikanlar-israilliler bunlarda radikaldir özünde ama oyunu hep kuralına göre oynar gerçek fikirlerini asla açık biçimde ağızlarından duyamazsınız. Nefret ettikleri biriyle bile can-ciğer kuzu sarması olurlar sırf kendi fikri ideolojik çıkarları için. Gözünüzün burnunuzun dibinde iran var en güzel örneği. ingiliz ve yahudilerin yatağından çıkmayan iran mollaları ağızlarını yıkamadan gusül abdesti almadan mikrofon başına geçip "katil abd yahudiler sabrımızı taşırmasın" diye öter durur.

ihsanoğlu'nun çıkıp "pkk ile anlaşma yapanları bitireceğiz pkk ile mücadele edeceğiz" diyemezdi. hayat gerçeklerden ibaret çünkü insanlara duymak istemedikleri şeyler söylemeyeceksin. Bugün birçok kişinin işleri tıkırında keyfine bakıyor. şehitlerin kanı yerde kalmış aileleri kan ağlıyor kimin umurunda? şimdi şu yazıyı yazarken ahmet kaya başlığını gördüm muhtemelen yne birileri pohpohluyordur bu iyi niyetli sevgi budalası terörist sanatçıyı. şehitler için yazan var mı? bir tane şehit adına açılmış başlıkta kaç entry var? al sana sosyal analiz. türk milleti sadece türk olanlardan oluşmadığı gibi türk olanların yarısından fazlası da mankurt olduğu için ihsanoğlu veya bir başka aday çıkıp şöyle böyle diyemez. Yani asıl senin istediğini söylemez söyleyemez. Söylerse de erdoğan karşısında zaten az olan şansını bitirir.

neyse konu dağılıyor.

Bir Türkçü derneğin ve Türkçü yayının liderliğini yapan vatandaşlar takkelerini önüne alıp düşünsünler. Suları dahada bulandırmak için veya "ben daha radikalim en babanız benim" diyebilmek için kısacası kendi şahsi ihtirasları için konuşup yazmasınlar. Hele hele bunu bir Türkçü oluşumun liderliğini yaparken asla yapmasınlar. işlerine gelince "biz seçimlerde kimseyi desteklemiyoruz biz siyaset yapmıyoruz biz Türkçüyüz" deyip böyle kritik meselelerde "boykotçu" olup çıkmasınlar. başkalarının siyasi işportacılığını yapıp ona buna rüzgarcı-tırnakçı demesinler. Derlerse cevabını her platformda alırlar. Kimin daha Türkçü olduğu kendilerinin kurup başkanlığını yaptıkları derneklerin sayesinde kazanılan unvanlarla değil icraatlarla ve yaşananlarla ortaya çıkacaktır. Sosyalistler bile tarafını seçip "demirtaş" derken siz onlar kadar olamıyorsanız düşünecek ve düşüneceksiniz daha çok düşüneceksiniz. inşallah iş işten geçmeden düşünmüş olursunuz.

birde şu sedat peker olayı var.

bunun içinde birkaç satır söylemek istiyorum. Kendisi MHP'de Bahçeliyi istemeyen ekiplere yakın olan birisidir. bu boykot çağrısıyla ilgili aklımda oluşan iki fikir var.

1. MHP içerisinde iktidar hevesinde olup Bahçeliyi makamından indirmek isteyenlere yakın olduğu için bu açıklamayı yapıyor. Muhtemelen ihsanoğlu seçimleri kaybedince parti tabanındaki bu fitneci koltuk sevdalısı gurup "cehape ile bilmem kim ile ortak oldunuz yine beceremediniz çekilin oradan" diye gündem yapıp kongre çağrısı yapacak. Bunun için şimdiden kasmaya başladılar.

2. Yakın zamanda tahliye oldu. kesinleşmiş cezası kaldırıldı. diyetini ödüyor.

Allah herkese tüm Türklere akıl fikir versin. Tek iyi dileğim budur.

Maalesef yazının sonuna ekleyebileceğim bir unvanım yok. Bu sebeple ciddiye alınmayacak olmak üzücü. Şimdi kim liderine göre lider bellediklerine göre hareket ediyormuş unvanlara takılıp kalanlar düşünsün.

amaç yaraları kaşımaksa hakkınızda bildiğim çok "yaranız" var. kaşırım... Yazdıklarımı mahkeme kararıyla kaldırtırsınız.