bugün

sözlük yazarlarının itirafları

günler kötü geçmişti tam bir hafta boyunca. hayal kırıklıkları ile başlayan hayatı sorgulamakla biten geceler çoğu...tam iyi olacakken, anlatılması imkansız en ağır darbe de gelmiş kendimi vurgun yemiş dalgıç gibi hissetmiştim. unuturdum unutmasına da biraz ağrılı ve sancılı günler bizi bekliyordu. yine dik durup, uyuyup uyanıp herşeyin güzel olacağını düşünmüştüm; olmuştu da. iki ay önce yaptığım işlerin ve aynı süredir de dört gözle beklediğim sonuçlarını, bir bakıma meyvelerini istediğim ve umduğum şekilde almıştım (maddi değil).

onun gazıyla akşama kadar geçirdim. akşam olmuş arkadaşlarlayken kimine göre uzun kimine göre kısa bir zaman diliminden beri hoşlandığım kızla ilgili de çok güzel bir gelişme olmuştu. rüzgar tersine döndü bak, geçecek geçecek diyorlardı diyerek eve içim rahat; sanki beslenme çantasıyla yolda sallanan çocuklar gibi gelmiştim.

gün içerisinde yaşadığım sevinçlerimi arkadaşım (bir abim yok ama abim olarak gördüğüm insan) a anlatıyordum. bak işler sonuçlandı, elde ettim abi dedim. bu süreç içerisinde bana desteği çok olduğundan mutluluğumu da görsün istedim. bak haklıymışım dedi. gülüşmeler şakalaşmalar devam etti. kendimi bulutların üstüne atmış havaya salak gülücükler yağdırırken bulmuştum.

muhabbetin sonunda hee bu arada birşey daha var deyip hoşlandığım kızdan bahsettim, pazar günü buluşacağımızı çok güzel gelişmeler olduğunu da. ağzım kulaklarımdaydı. birden yüzü düştü birşeylerin ters gittiğini farketmem zaman almıştı ama etmiştim nihayetinde. ısrarlarıma karşılık söylemek zorunda kaldı: çok kısa bir zaman önce onun da ondan hoşlandığını.

ben tanıştıklarını bile bilmiyorken oy yaydan çıkmıştı, ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyordum. hani bazen rol yaparsın, içine sıçarsın karşı tarafta ne kadar kötü bir oyuncu olduğunu düşünür ya, tam olarak öyleydi. vurgun yemiş dalgıç kendine gelmişti gelmesine ağzı kulaklarında eve de gelmişti ama son dakika da yediği golün topunu ağlardan çıkartan kaleci olarak bulmuştum kendimi. en azından bu zorlu maçı kazanmıştım diye düşünüyordum çünkü.

not: bu başlıktan nefret ettiğimi söylediğim daha önce girilmiş entry im var siz bilmeseniz de ben biliyorum *. ama bir anda ne yapacağını bilemeden kendini sözlükte bulup bu başlığa kusmak da varmış. bilmiyordum, öğrendim.
güncel Önemli Başlıklar