bugün

dayatılan tarihi gerçek sanma

maalesef çok yaygındır. yalnız nasıl bir şeyse bundan şikayet eden insanların da aynı sorundan muzdarip olduklarını görüyoruz.

1- hitlerin savaş mağlubu olduğu için özellikle bu kadar kötü lanse edildiği doğrudur. savaşı kaybetmeselerdi belki de onları bu kadar aşağılayamayacaktık. ancak hitlerin ne kadar kişiliği bozuk bir dangalak olduğunu anlamanız için kendi yazdığı kavgamı ve kendi konuşmalarını dinlemeniz yeterli zaten. hani ortada nurtopu gibi bir adamı kötü gösterme durumu yok yani.

2- kaddafi, saddam gibi adamlar kasaptı. onları öldürenler ise onlardan daha cani.

3- osmanlı hükümeti en son sevr anlaşmasını imzaladı. aç bak bakalım elde nereler kalmış. bir de şöyle bir yanılgı var, "arabistan bizim, suriye bizim, ırak bizim... nereye senin dayı? ulaşamadığın yerler nasıl senin olur? osmanlıdaki eyalet sistemini iyi inceleyin derim. biz eyalet deyip geçiyoruz ama o eyalet dediğiniz yerler büyük ölçüde bağımsız aslında. devlete vergi veriyorlar, bunun karşılığında devlet onları diğer devletlerden koruyor. basitçe böyle. osmanlı dediğiniz de birinci dünya savaşı sonu itibariyle istanbuldan ibarettir. orası da işgal altındaydı zaten. madem o topraklar halen osmanlınındı, damat ferit alsaydı oraları da bir zahmet? atsaydı mustafa kemali de ülkeden? nereden öğreniyorsunuz bu şeyleri kardeşim?

tarihi size kimse öğretmez. siz kendiniz öğrenirsiniz. birincil kaynaklara inersiniz mümkün olduğunca. en olmadı, birincil kaynaklardan yapılan aktarımlara bakarsınız.