bugün

marmara üniversitesi iletişim fakültesi

Gelecek yıldan itibaren nişantaşından taşınacak ve maltepede diğer marmara fakülteleriyle birlikte eğitim vermeye çalışacak olan üniversitemsi şey.
Tercih dönemi olduğu için birkaç yazarın eski entrylerimi beğendiğini gördüm. O entrylerimde de bu okulu itin götüne sokmuştum, şimdi de sokuyorum.

Cahil yönetici ve idarecileri seviyorsanız, amacım eğitim değil, teyyibin verdiği aa, iha, trt vb. kadrolardan birine girmek diyorsanız. buyrun yazın.
Hee bir de internet siteleri türedi bunların. Yukarıda bahsettiğim kafadaysanız oralarda da iş bulabilirsiniz. Cihad yapmaya hazırlanırsınız patronlarınızla.
"Kabataşta türbanlı kadının üstüne 50 kişi işedi" haberleri falan yaparsınız. Hurma yersiniz bol bol. neyse.

Tercih yapacak arkadaşlar için bir genel değerlendirme yapayım hemen, tercih rehberiniz earthquake olarak:

Ben bu okula girdiğim yıl eski dekan Ünsal Oskay'ı kaybettik. *
Zaten o yıl yeni gelen dekanlar ile birlikte okulun ağzına sıçma çalışmaları başladı. Sonra en son yusuf geldi hala o var galiba. neyse mühim değil.
Sonracıma, içerideki atölyeler kapatıldı, muhalif öğrenciler fişlendi, okulda sivil polislere oda tahsis edildi, okul bahçesine çevik kuvvet mini karakolu yapıldı ve tüm gün birbirlerine çay ısmarlayıp haybeye çalışmaları sağlandı. salak saçma insanlar hoca diye ders vermeye başladı. (bkz: cemil barlas)
Senelerce marmaraya hizmet vermiş, iletişim konusunda gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan öğretim görevlileri okuldan atıldı. Atılamayanlar da hala daha saçma sapan sebeplerden disiplin cezaları alıyor. Kısacası yıllardır saçma hükümet reaksiyonları bu okulda da veriliyor ve muhalif her şey yok edilmeye çalışılıyor.

Ben okula pek gitmedim. Gitmeden yata yata 4 senede mezun oldum. Birkaç yıldır reklam sektöründeyim. Okulun 1. yılındaki insan gibi hocalardan aldığım temel iletişim bilgisiyle sektöre girdim diyebiliriz. Sektör zaten çok cahil. iki üç cümle içinde segmentasyon, proaktif gibi kelimeler kullanın onlara yeter.

Son cümlelerim: yönetmen, senarist, reklamcı, halkla ilişkilerci olmak * veya bunların bilim dallarında uzmanlaşma hayaliniz varsa, başka yerler yazın kardeşlerim. Hayatınıza, sınav için verdiğiniz emeklere yazık. Gidin özel mi okuyorsunuz, ne yapıyorsanız yapın ama burayı yazmayın.

Tercih dönemi bu entryden rahatsız olacak, marmara iletişimin yılmaz savunmacısı yalaklara da bir mesajım var. Ama onlara özel.
Onlar bilmez şimdi. Yıldızın üstüne getirin mouse'u azıcık bekleyin allahın cahilleri. *