bugün

8 haziran 2014 lice de türk bayrağının indirilmesi

Çok demokratik açılım zurnasının zırt dediği yerdir..
En ileri seviyede 2demokrat' olan ülkemin bir kısım canım aydınları kamuoyunu nasıl 'ikna edecek' bilemem,lakin açılım dediklerinin 'peşkeş' olduğunun en aşikar belgesidir.
Bir uluun bağımsızlık sembolünü tüm medya organlarının gözünün içine baka baka hem de askeri bölgenin içine dalarak söküp atan tuhaf zihniyete hala birşey yapılmamış olması,bilakis bölgede görev yapan skerlerin silahlarına el koyulması hala o 'bir kısım' aydınlara acayip demokratik bir uygulama gelebilir.
Lakin,demokrasi ülkenin ordusunun itibarının yerle bir edilmesi değilidir.
rdunun darbe yapması elbet kabul edilebilir bir durum değildir,ancak,özellikle Ortadoğu gibi tarihin en erken dönmlerinden itibaren her an her ieyin yaşanabieceği,kıpırtının asla tükenmeyeceği bir coğrafyada yaşıyorsanız güçlü ve güvenilir bir ordu sizin için oldukça önemlidir.
Bugün herhangi bir askeri gazinoya bile el kol sallanarak girilemezken,terörün fink attığı bölgedeki kışlanın içine 'dalıp' bayrağın indirilebilmesini haa düzgün okuyamayanlar var mıdır bilemiyorum.
Haftalardır yol kesen,bölge güvenliğini tehdit eden ve tamamen bu güvenliğin sağlanması için orada bulunan askere saldıranlarla mı açılım yapıyoruz?
Peki şu saatten sonra çoluk çocuk orada bulunan görevli personelin güvenliğini kim sallayacak..
Kim garanti edebilir yarın öbür gün lojman bahçesinde oynayan çocuğun kör kurşuna hedef olmayacağını??
Evet,elbette 'analar ağlamasın'..
Lakin tüm olup bitenlerden sonra arsızca televzypn ekranlarında 'halk karakol istemiyor ama' diyenlere bugün alkış tutmak hangi aklın sesidir.
Barışın gelebilmesi için tek yol eli silahlı bir çetenin her dediğini kabul etmek midir.
Bölgede tüm güvenlik güçlerine ve devlet otoritesine rağmen kendi kolluk kuvvetlerini oluşturan bir çete sizce ne demek istemektedir.
Peki sizce istifa müessesei tam da bu zamanlarda çalışmamalı mıdır???