bugün

biri bizi gözetliyor

Bir çok prodüksiyon gördük. Kimileri bir grup arızayı eve topladı , taraflar yarattı , üzerlerinden para kazandı. Hayatlar kararmış , kararmamış çok da umurlarında değildi. Geride kalan, eve girişte zaten kafası güzel bir grup canlının iyice delirmesi , izleyicilerin manyak ötesi davranışları sonucu ucubik kimselerin ilah (haşa) ilan edilmesi , yarışmayı dünzenleyenlerin ceplerinin dolması..

Böyle de bitmedi hadise. Öyle ya, gerçek hazzı yakalamak kolay değildi ; her zaman daha fazlası.

Kaynanaları da gördük. Rezillik katlanarak devam ediyordu. Bu sefer karşımıza yukarda bahsi geçen rahatsız davranışların üstüne bir de örf ve ananelerimizin alanen çiğnenmesi çıkıyordu. Ve fakat dümen aynıydı ; taraf yarat , parayı kazan.

Şimdi söyleyiverin bu naciz bedene ; parayı gabilemek niyetiyle taraflar yaratan , insanları birbirine düşüren , halkı galeyana getiren bu kimseler mi suçlu , yoksa tüm bu dümenleri bilerek yada bilmeyerek ortama balıklama atlayan (ki bilerek atlaması kadar da salak bir durum yok) , insanları ilah ilan eden , kontörler saçan bizler mi suçluyuz ?

Türevleri oldu ; olacaktır. Sadece hayatlarıyla oynanan suretler değişecek , kuklacılar asla değişmeyecektir. Halk ise aynı yöntemle yolunacaktır.

Ahlaki mi? Bu zihniyete reva..

Tanım: gözetleme dürtüsünü körelten yarışma * *