bugün

sibirya kurdu

Sibirya kurdu da denir. Yüzyıllarca kızak çekme,ren geyinliği çobanlığı ve bekçilik görevlerinde kullanılmıştır. Genelde buz mavisi gözleriyle korkutucu olsa da,sevgi dolu bir hayvandır. Oyunu çok sever. inatçı ve yaramazdır.Çocuklara karşı çok hoşgörülüdür. Aslında herkesle iyi geçinir;ama kuş gibi kü
çük hayvanları avlamak ister. Yalnızlığa hiç katlanamaz. Eğer yalnız kalırsa çok sıkılır ve evdeki eşyaları kemirir. Gereksiz yere havlamayı ve sıcaklığı hiç sevmez.

Alıntınımın dışında bu ırkla epey bir kişisel ilişkimde olmuştur. Sinemadaki aptal sarışın imgesinin köpek dünyasındaki karşılığı bu hayvandır.Dış görünüşü bu kadar alıcı bir hayvanın bu kadar salak olması acıklıdır. Enerjisini kontrol edemez.On dakika boyunca sizi sürükleyerek dolaşır,11. dakikada kucağınızda taşıyorsunuzdur.Ev halkını ancak bir ayda tanır.Her eve girişte 10 saniye kadar size de havlar. Mankafanın önde gidenidir. Zincirliyken bir kuşun peşine koşar, boğulma tehlikesi geçirir. Yağmur adam filmiyle özdeşleştirirsek Kurt Köpeği Tom Cruise olsa o da Dustin Hofman olabilir ancak. Asla ve asla güzelliğine aldanıp, hele de sıcak bir yerde yaşıyorsanız alınmaması gereken bir hayvandır.