bugün

jet fadıl tarzı vatandaşı dolandırma rehberi

milleti bir değil, birkaç defa dolandıran jet fadıl'ın kendi alanında bir fenomene dönüşmesinin ardından, o'nu kendine rehber alan, model alan gençlere bu işin nasıl yapılacağını öğretme amaçlı hazırlanan rehberdir.

1-)öncelikle bu işe girişecekseniz, kendinize güzel bir mağduriyet yaratmalısınız. bu mağduriyet sizi bir üst basamağa taşımaya yardımcı olacaktır.

2-)evet, çok güzel...gayet başarılı bir şekilde mağduriyetinizi yarattınız. şimdi sizin mağduriyetinizden ötürü size kucak açacak bir topluluk, bir cemaat bulmalısınız. bunun için tarikatlar biçilmiş kaftandır. ama isterseniz siz atatürkçü düşünce derneği gibi toplulukları da seçebilir, emekli astsubayları hedef alabilirsiniz. onların da tarikatlardan bir farkı yok dolandırılabilirlik konusunda.

3-)hedef kitlenizi bulduktan sonraki aşama, ar-ge çalışmalarıdır. bu konuda da fazla sıkıntı çekmezsiniz. kendinizi topluma anlatacak bir proje yaratın. bu proje, fabrika projesi olur, otomobil üretimi projesi olur, toplu konut, avm projesi olur. bulunduğunuz topluluğun gaza gelirlik katsayısına göre projenizi yaratın. proje büyüklüğü konusunda çekimser kalmayın. uçak fabrikası projesi bile sunabilirsiniz, ne de olsa siz büyük bir mağduriyet yaşamış birisiniz, yaşadığınız mağduriyet içinde bulunduğunuz topluluğun size güvenmesindeki kilit basamaktır, unutmayın.

4-)birkaç resim, tasarım, render yaptırarak ve birkaç mühendisi de projenize dahil ederek sunum yapın. içinde bulunduğunuz topluluğu yaptığınız sunumla etkileyin. projenize isim koyarken topluluğun nabzına göre şerbet verin. örneğin islami bir topluluktaysanız, projenize ona göre bir isim koyun. diyelim ki bir avm, bir gökdelen yapacaksınız ve islami bir topluluktasınız, bu proje için "mirac house" gayet başarılı bir isim olacaktır. yahut da atatürkçü bir topluluğa projenizi sunacaksınız, "iron eagle" ismi gayet şık duracaktır bu durumda...
ha bir de bulunduğunuz topluluğun yöneticisini hemen projeye gizli ortak yapın ki, yatırımcı olacak kekleri o yönlendirsin. siz kaçıp gitseniz bile milletle bu salak yüz yüze kalsın. ok mi?

5-)sunumunuzu yaptınız, milleti etkilediniz...şimdi sıra projenize minik ortaklar olacak çılgın yatırımcılara geldi. projenin karlılığını anlatın onlara, onlara küçük küçük maketler dağıtın. bu maketlere baktıkça hayal kursun salaklar, onların kuracağı her hayal size binlerce dolar olarak geri dönecektir.

6-)proje hazır, topluluğa da anlattınız, topluluk projeye katılmak için can atar hale geldi mi? tamamdır...bundan sonrası artık çocuk oyuncağı. derhal paraları toplamaya başlayın, para toplarken bu işlemi ne kadar resmi yolla yaparsanız, inandırıcılığınız ve yatırımcının (kekin) size daha büyük meblağlar yatırmasını sağlarsınız. örneğin, "elden ödeme almıyoruz, banka yoluyla ödeme yapın" deyin ve bunun altını özellikle çizin.

evet, evet...çok başarılısınız, oluyor valla.

7-)paraları topluyorsunuz. evet, devam edin. ama millet bir zaman sonra elle tutulur, gösle görülür şeyler isteyecektir. bir inşaat fena olmaz hani. hemen bir temel atma töreni ayarlayın. birkaç siyasi çağırın hatta törene. eğer birkaç kafa siyasi bulabilir, temeli onlarla birlikte atarsanız paranın amına koyduğunuzun müjdesidir. artık dağ olsa önünüzde duramaz. ha bu arada temel atma töreni sırasında törene gelen siyasiler huzurunda proje bitişi için söz verin. sizi çılgınlar gibi alkışlayacaklardır.

8-)temeli atar atmaz işi durdurun. toplanan paralarla işin büyüklüğüne göre medyada reklam verin. medyatik olun biraz. böylece kimsede size karşı güven boşluğu oluşmamasını tesis etmiş olursunuz.

9-)ve en sevdiğim kısım. artık proje tesliminin sonlarına yaklaşmışsınızdır, insanlardan paraları toplamışsınız ve tabiri caiz ise voleyi vurmanın zamanı gelmiştir. bir basın toplantısı düzenleyin, ülkede meydana gelen birkaç menfi olayı bahane edin, başbakanın bir dünya lideri olduğunu falan söyleyin. projede ufak bir gecikme yaşanılabileceğini bunun normal olduğunu beyan edin. size güvenip verdiğiniz maketlerle tatmin olanlar sizi çılgınlar gibi destekleyecektir. zira kimse hayalleri boşa çıksın istemez.

10-)ülkeyi terk edin. 2 tane manita yapın ve tropik bir adaya doğru yelken açın. size inananlar ellerinde maketler ile durdurduğunuz, daha doğrusu aslında hiç başlamadığınız projeye sahip çıkacak, gün gelir de siz döner projeye devam edersiniz umuduyla yollarınızı gözleyecek ve hayal kurmaya devam edeceklerdir. bu ta ki siz ülkeye dönüp, yeni bir grupla, yeni bir projeye başladığınız duyuluncaya kadar devam eder. sonra siz yeni bir projeye başlayıp yine yüksek bir mertebede olacağınızdan ötürü bunlar yanınıza yaklaşmaz.

11-)şunu unutmayın, bu tip dolandırılan insanlar, dolandırıldıklarında bu durumu sineye çekerler. kaybettikleri para büyüktür, ama böyle bir şekilde dolandırıldıkları duyulursa itibar kaybederler korkusuyla, bu durumu gizlerler. zaten bir süre sonra kanser falan olurlar içlerine ata ata, ölür giderler. böylece siz de kurtulmuş olursunuz.

işte böyle kıymetli müminler.
bu şekilde helal yoldan büyük paralar kazanmak istemez misiniz?
türkiye tam bir fırsatlar ülkesi ve kendinize hedef olarak seçebileceğiniz pek çok topluluk var.
yani, un var, şeker var, neden helva yapmıyorsunuz?

allahın selamı üzerinize olsun. selamın aleyküm...