bugün

ev arkadaşı

bazen sevinç kaynağı bazen ise katil edebilme potansiyeli olan kişilerdir.

2 yıldır hiç bir sekilde muhattap olmadım bu tür şeylerle tavsiyemdir tek kalın ya da yurtta kalın başınız ağrımasın.

Üniversitenin ilk yılı çok iyi türkçe bilmediğim için annem bir sorun yaşayabileceğim için bir ev arkadaşı bulmamı istemişti ama tabi mühendislik okuyorsun hazırlığı atlamışsın hangi ev arkadaşı? Tabi ben ararken bir adet çok sevimli erasmus öğrencisi ev arkadaşım oldu. Ülkesine dönene kadar gayet güzel bir yıl geçmişti.

Fakat annem beni bilir evde tek kalırsam ne yemek yerim ne birşey. Öyle olunca gitmeden yeni ev arkadaşı aradım.
Tabi bu arada çevrem de genişlemişti. Başka bir okuldan bir kız bulduk hatta bir arkadaş garanti verdi ama kız mahvetti beni.
Okula gitmiyordu sanırım ikinci öğretimdi ama ben evden çıktığımda da eve geldiğim de de evde oluyordu. bir tane erkek arkadaşı vardı haftada bir kaba tanımla kıza çakmaya geliyordu.
Bir ara erkek kardesim gelecek bir kaç günlüğüne dedi izin verdim çocuk bir ay kalınca dedim bu böyle olmaz kendi evimde rahat gezemiyorum.
Derken sonunda gitti.
Işte bu aylık sürede ne olduysa bu salakla sevgilisi ayrıldı işte olay burada koptu.
Derslerim ağır bir yandan türkçe kursu derken neredeyse bütün günüm kütüphanede geçiyordu.
Bir gece geldiğimde evde yarı çıplaktı.
Tanrım tamam müslüman olmayabilirim ama bu genişlik nedir?

Bir ara memleketine gitmişti okuldan bir haber olduğundan.
Akşam 11 gibi kapı yumruklanmaya başladı korkudan sıçradım ne oluyor diye kapı gözünden baktım bir tane adam. Aç lan kapıyı diye bağırıyor büyük ihtimalle alkollü. Polisi aradım karakol eve gayet yakındı 5 dakikada geldiler adamla beni ifade için aldılar.

Kız evde tek kaldığını anlatmış ve bunun yattığı erkeklerden sadece biriymiş.
Sanırım kötü bir insanım ama yattığı erkeklere excellde tablo hazırlayacak kadar ruh hastası değilim en azından. Tam final dönemime denk geldiğinden tartışma yaşamak istemedim. Sadece dikkat etmesini söyledim ve okul bitti fakat kız memleketine dönmüyordu zaten o evded kalamazdım da daha fazla bu olay yaşandığında ev sahibini arayıp böyle bir durum olduğunu isterseniz onunla kontrat yenileyebileceğini söyledim.
Adamda anlayışla karşıladı ben hallederim dedi.

Okul bitince sınıf arkadaşım kız arkadaşının beni misafir edebileceğini söyledi ve ben valizimi toplayıp götürdüm.
Bu olay sonrası eve ben varken erkek getiremeyen ev arkadaşım arkadaşlarıyla hafta sonu tatiline gideceğini söyledi işte beklediğim fırsat buydu.
Bir sınıf arkadaşımı çağırdım kız arkadaşı ya da kendinin ihtiyacı olabilecek eşyaları onlar aldı. Geri kalanları da ikici el alım satımı yapan adam.
Evde sadece kızın kendim aldığı bez dolap ve yatak şiltesi kaldı. Tabaklarımı tencerelerimi bile kutulayıp arabaya yerleştirdik. Kızın geldiğinde evden çıkmak veya kira+depozito ödemek için sadece 5 günü vardı.
Öylece çekip gittim ve telefon numaramı değiştirdim. O son görüşüm oldu.
40 gün stajdan sonra diğer dönem zaten erasmusa gidecektim o yüzden nereden ev bulacağım derdim yoktu daha sonra da tek yaşamaya karar verdim.