bugün

sözlük yazarlarının itirafları

şubat ayının sonuna doğru bodruma ilginç bir kedi dadandı. bodrumumuza giren ilk kedi değildi kendileri, bu konuda tecrübeli olan ben kendisini de ikna yoluyla dışarı çıkardım. ilk önceleri alzheimer hastası olan ananemin, kapıyı açık unuttuğunu bu şekilde girdiğini düşünüyordum ancak her gün bodrumda belirmeye başlamıştı. 2-3 hafta sonra annemin oğlum bu kedi doğuracak galiba nereden giriyorsa kapat orayı direktifi geldi. birkaç gün sonra sabah saat 8 de yine annem uyandırdı, bodrumda iki kedi var kavga ediyorlar, hemen çıkart şunları şeklinde ikinci direktif geldi. kapıyı açtığımda ise paspasın üstünde bizim şapşalın doğurduğunu gördüm. doğum o gün öğlene kadar sürdü, 5 yavru vardı ama biri hareketsiz yatıyordu. şapşal paspasda doğurunca mecburen yavruları taşımamız gerekti, bu sırada da ölü olanı almak vardı planda. gerekli hazırlıklar yapıldı, bir karton kutu ve yavrulara koku bulaştırmamak için eldiven bulundu. biz annenin yanından yavruları nasıl alırız diye düşünürken,kalabalığı gören anne bodruma kaçtı, bizde yavruları eldivenle kutuya koyduk. sıra ölü olanı almaya geldi, kendisi ciyaklamaya başlayınca biz bir sevindirik olduk tabi.

itirafa gelecek olursak; anne, ben kedinin girdiği yeri buldum ama binada doğurmasını istediğim için girişi kapatmadım. o kadar yalnızdım ki bana arkadaş olsunlar istedim.

bu arada, kediler 2.5 aylık oldu ve hala bizimleler. öldüğünü düşündüğümüz kedi şuanda en yaramazları. bodrumun bahçeye açılan yerinde onlara yer yaptım ama gelip her gün kapıya gelip ayakkabı bağcıklarımı kemiriyolar. sizi unutmayacağım sıpalar...