bir nükleer santralin kurulmasına karar verildikten sonra tamamlanması ortalama 10 yıl sürer.
üretime başladıktan ortalama 40 yıl sonra ise artık tükendiği için yine oldukça masraflı olan kapanma ve söküm süreci başlar. nükleer enerji sadece elektrik üretebildiğinden, ısınma ve ulaşım gibi taleplere cevap vermez.
Türkiye'de bugün yapılması planlanan 3 tane nükleer santral projesi bulunmaktadır. bu projeler yapılırken ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyeli dikkate alınmamaktadır. türkiye, rüzgâr ve güneş enerjisi toplam potansiyeli açısından avrupa'da birinci sıralarda yer alabiliyorken, bu potansiyelin %1'i bile kullanılmamaktadır.
nükleer santrallerinin istenmemesinin en büyük ve en önemli sebepleri, nükleer santrallerden çıkacak radyoaktifatıkların çevreye ulaşımıdır. rüzgârın ve yağmurun yardımıyla denizlere, göllere ve toprağa karışır. bu da doğa olaylarıyla bitki örtüsüne ve sulara karışan radyoaktifmaddelerin insan vücuduna ulaşımını kolaylaştırmış olur.
ayrıca nükleer enerjinin hali hazırda dünya çapında yenilenebilir enerjilerden daha az enerji üretiyor olması ve dahası önümüzdeki yıllarda nükleer enerjinin payının daha da azalacak olması, nükleer santralleri istememek için bir diğer nedendir.