bugün

post modern gerici

allahım sen bize daha neleri görmeyi nasip edeceksin. yukarıdan gelen direktifleri harfiyen yerine getirmeyi kendine düstur edinmiş cemmatlerde yetişen kişiler demokrat, ilerici oluverdi birden.

bugün abd'nin, ab'nin çizdiği yoldan gitmeyi bıraksın bu ülke borsa tepe taklak olur, yeni krizler yaşanır. ama yok demokratlığa bok sürdürmemek için tam yol ileri.

--spoiler--
avustralya... bakın insanlar refah içinde, dilleri ingilizce. yabancı dil öğrenme gibi bir problemleri de yok, demokrasi desen hakeza. bir kusurları var ingiltere'nin güdümünde hareket ediyorlar. aman canım benimki de laf... bu kusur sayılır mı hiç?tam bağımsızlıkmış. pehh!.. boşversene geri kafalı dümbük. bak avustralya'ya paşalar gibi.

zaten bu kurtuluş savaşı boşa yapıldı. ne gerek vardı. o gün büyük üstadlar, ali kemaller gazetelerinde yazmışlardı bunları dobra dobra. mandayı ya da himayeyi kabul edecektik. meğer ne ileri görüşlü, engin fikirli, demokrat insanlarmış. böyle ilerici insanların kıymetini bilemedik yazık bize...
--spoiler--

şu yukarıda makaraya aldığım saçmalıkların hepsini fikir diye öne süren insanlar görüyorum çevremde ne diyelim allah akıl, fikir versin.