bugün

sevgi duvarı

harika bir can yücel şiiri; harika bir ahmet kaya bestesidir.

bestenin can yücel'e ilk dinletildiği anın da çok ilginç bir hikayesi vardır.

şiir bestelendikten sonra can yücel'den onay alınacaktır. bu yüzden gülten kaya, can yücel'den randevu saatini ve gününü alır. buluşma can yücel'in evinde olacaktır. ahmet ve gülden kaya buluşma günü can yücel'in oturduğu mahalleye gelirler. bakkaldan bir kaç bir şey alınacaktır. bakkal ahmet kaya'yı tanır ve: " valla ahmet abi buluşmaya geç kalmışsınız can baba köpürüyor" deyince buluşma saatinde ufak bir yanlış anlaşılma olduğu anlaşılır ve buluşmaya 2 saat geç kalınmıştır.

eve ulaşınca can babanın gün yüzü görmemiş küfürleriyle karşılanır ahmet kaya... can baba'nın eşi güler mahçup onun adına özür diler. bir kaç konuşmadan sonra içinde sevgi duvarı bestesi olan kaset dinletilmek üzere can baba'ya verilir. fakat o an can yücel tekrar köpürür. "gülerrrr bu kaseti neremizle dinliycez, bu evde teyip mi var gülerrrr..."

ahmet kaya'nın aklına hemen arabadaki teyip gelir. can baba da ikna edilir ve koca gövdesini ahmet ve gülten'e dayayarak arabaya indirilir ve şarkı dinletilir. can baba şarkı boyunca ağzına açmaz uzaklara bakıp dalar gider. tam beş kere dinler şarkıyı ve övgüsünü de yine gün yüzü görmemiş küfürleriyle yapar.

fakat aradan günler geçer şarkıda ki "sidikli kontes" kelimesi sansüre takılır. can baba bunu duyunca sansüre, sansürcülere ağız dolusu küfür eder. imdada ahmet kaya yetişir ve "pasaklı kontes" kelimesini bulur sansür yemiş kelimenin yerine. can baba da bu kelimeyi zoraki kabul edince o müthiş şarkı gönüllerde, akıllarda, kulaklarda yaşamaya başlar.

"yalnızlığım benim sidikli kontesim"