Tur-Tura-Turan: cesur, meydan okuyan, savaşçı anlamına gelmektedir. Tarihte turan her zaman Türk devletleri için kullanılmıştır. Çünkü Türkler tarih boyu her daim kendi özgürlüklerini korumak için savaşan, kendi değerleri için yaşayan bir millet olmuştur. Daha sonra turan kavramı Türk olarak doğan ve Türk olan insanların etiketi olmuştur. Turanlık her Türkün üzerine yapıştırılan asil bir etikettir.
Tarihin ilk başlarından bugüne dek ulaşan çok az ırk vardır. Bu ırklardan biri de Türk ırkıdır. Türk efsanelerine göre her Türk içinde Türklük bilinci olarak doğar. Bu bilincin kitaplarda 'kızıl elma' olarak geçer. Sonra insan ya bu kızıl elmayı yaşatır, ya da unutur gider. Asla kaybolmaz kızıl elma, sadece su yüzeyine çıkarılır ya da derine gömülür. Kızıl elma Türk olmaktır, Türk olma bilincinin maddesel sembolü.
Asırlar süren türk ırkının beraber yaşaması durumu, daha sonra savaşlar, göçler ve coğrafi olaylar ile değişmiştir. Bugün doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar dünyanın her yerine dağılmıştır Türkler. Günümüz Turancılığının amacı dünyanın neresinde olursa olsun, içinde kızıl elma bulunan kişinin türk olduğunu unutmaması hatırlatmaktır.
Türkler bir bütündür. Aynı coğrafi bölgelerde yaşamasalar bile, ruhları beraberdir. Bir türk, türk olduğunu asla unutmaz, çünkü tarih kitaplarında geçtiği üzere Türkler Türklük bilincini kanlarında yaşarlar.
Şimdi unutulan birleşmenin tam zamanı. Toplanıp, hepimizin bir zamanlar bağımsızlık bilinciyle yaşayan insanlar olduğumuzu dünyaya hatırlatma, kim olduğumuzu onlara gösterme zamanı.
ingilteredeki öğretmencisinden, Çindeki tüccarına, fransadaki öğretmenininden, amerikadaki yöneticisine kadar biz kocaman bir ulusuz.
Türküz. Ne içimizdeki Türklük ateşi söner, ne de kardeş olduğumuzu unuturuz.