bugün

jose maria gutierrez hernandez

tadına doyulamayanlardan.

ne yazık ki "özlemle anılanlar"dan değil sosyal medyada. dünya'nın en iyi pasörlerinden biriydi, tartışmasız. dünya'nın en iyi 2. pasörü değildi, en iyilerinden biri... kadro mühendisliği nedir bilmeyenlerin, pes oynar gibi kadro kuran, mahalle maçı oynar gibi "kaleyi ve savunmayı boşver mahallenin şişko, oynamayı bilmeyen çocuğu geçsin"cilerin hiç ettiği bir isim.

atanın ve tutanının formsuz olduğu, takım savunması nedir bilmeyen bir takımda "oynamıyor, çalışmıyor" diye silindi.

guti haz. her zaman tembel bir adamdı, real madrid'de de öyleydi. türkiye'deki gece hayatı ya da fiziki durumu ekstra bir olay değildi ama adam o kadar yetenekli ve oyun zekası yüksek bir oyuncuydu ki daha beşiktaş'a gelmeden 1-2 ay önce el classico'da paslarıyla real madrid'e umut veren adamdı, gole götüren adamdı.

Jose mourinho gelmeseydi, real madrid'de de bırakırdı zaten futbolu. türkiye'de şişirilmiş bir adam değil gerektiğinde jose mourinho'ya cephe alan real madrid taraftarlarının bile asla unutmayacağı bir adamdır.

şovmen değildi, tribüne oynamadı, topunu oynadı. kendi ceza yayından top alıp, 70 metre top çıkarmak zorunda kaldı her defasında. birileri derbilerden önce sakatlanırken, kırmızı kart görürken, ülkesinden dönmezken, o hep sahadaydı ve skoru değiştiren adam oldu.

büyük futbolcuydu ve konsantre olan her büyük futbolcu gibi gergin, kriti maçları sevdi.
tek başına kazandırdığı ali sami yen'deki son derbi, fenerbahçe'nin kendi evinde ayağında top görmediği 1-1 biten mücadele veya o maçlardan çok daha gergin geçen bursasporluların inönü'ye geldiği ve kan dökülen bursaspor maçı. hepsinde ya attı ya attırdı veya ikisini birden yaptı. oynadığı her gergin karşılaşmada her önemli karşılaşmada skoru değiştirebilen kaç tane adam gördü türkiye? pohpohlananlar bile yanına yaklaşamıyor. bir alex vardı o kadar. guti'yi o yaşta almak zaten imkansızdı. 2-3 yıl adam akıllı top oynayacaktı, oynattırmadılar.

kıymetini bilen var, guti haz. unutulmayacaksın.

sarı saçlarından sen suçlusun!