bugün

french kiss

dil ile ikrarın asi bir uslüpla, pozitivist temellendirmeler ile yeniden yorumlanması halidir. ha pozitivizm ne laka lan diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. onu daha bilmiyorum ama ileride mutlaka bulucam. ee insan boşuna mı dile ile akrobatik aksiyonlar dener sevdiceğinin ağzında!!!

asi konusunda geliyorum. asi dediğimde firenç kisin esas kendisi değil tabii ki. üç birlik kuralına uyması lazım firenç kisin asi bir firenç kis olması için. bildiğin üç birlik yahu. hayır lan üçün biri değil, üç birlik. bildiğin zaman mekan olay birliği. olay tam topluluğun çoşup gaza geldiği bir zaman ise, yer de kolpa asilerle dolu ise, zaman da stresli bir zaman ise o zaman şarteller patlıyor işte.

asi, olaya baş kaldırmış, tüm tabuları sikip atmış, modern dünyaya ayak uydurmuş yurdum hatunu kendini sevdiceğinin ellerine teslim ediyor böylece. bi' de eğer kahramanımız hatun kişisi kendini size mazbut bir ailenin hanım kızı edası ile - ki olayın kahramanı eril gencimiz zaten sikici ve serseri bir tiptir - tanıttıysa daha bir komik oluyor bu firenc kis. kişiliksizliğin, ezikliğin son raddesinde yüzen, dün "ay bu tip insan benim ahlaki değerlerimle uyuşmuyor zaten" dediği insan tipiyle birlikte bulutlarda gezinen, yalaşan, yurdum sevişgen hatunu tabuları darmadağan etmenin rahatlığı ile yapar firenç kisini. komiktir yani. gülerim ve acırım.

işte bu durumda başta da demiş olduğum gibi kendisinin nasıl birisi olduğunu dil ile "ikrar" etmiş olur. ondaki dil çoğu zaman yalan söyler. fakat böyle bir aksiyonda ahlaka mugayir davranışlar sergileyen gencimizin en dürüst organı oluverir.

nasıl gençler eğleniyor muyuz?. güzel. hadi şimdi dağılın...